Eskişehir’in coğrafi işaretli ürün sayısı 12’ye yükseldi

Eskişehir’in son bir yıl içerisinde coğrafi işaretli ürün sayısı “Sorkun Çömleği”, “Eskişehir Simidi”, “Sivrihisar Kilimi” ve “Sivrihisar Arabaşı”nın da eklenmesiyle 12’ye yükseldi. 

Eskişehir’in coğrafi işaretli ürün sayısı 12’ye yükseldi
30 Mayıs 2022 Pazartesi 11:40

Eskişehir’deki kuruluşlardan Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan başvurular sonucu Eskişehir’de lületaşından incili küpelisine, met helvasından çiğböreğine kadar 12 ürün coğrafi işaret ile tescillendi. İlk olarak Eskişehir Sanayi Odası tarafından yapılan başvuru sonucu 1999 yılında “Eskişehir Lületaşı” coğrafi işaret ile tescillenirken, son olarak ise Sivrihisar Belediyesi tarafından yapılan başvuru ile “Sivrihisar Kilimi” coğrafi işaret ile tescillendi.

Sivrihisar Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl yapılan başvuru sonucu “Sivrihisar Arabaşısı” ve “Sivrihisar Kilimi” coğrafi işaretle tescillendi.

“Sivrihisar Cebesi”, “Sivrihisar İncili Küpesi”, “Muska Baklavası”, “Dövme Sucuğu” “Höşmerim Tatlısı”, “Sivrihisar Kilimi” ve Sivrihisar “Arabaşı” ile birlikte ilçedeki tescilli ürün sayısı toplamda 7’e yükseldi.

Tescilli ürünlerin 5’i Sivrihisar Belediyesi, 2 ise Eskişehir Ticaret Odası’nın, Türk Patent ve Marka Kurumu’na yaptığı başvurular sonucu coğrafi işaret aldı. 

  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.