Eskişehir’in caddelerinde hafta sonu sessizliği

Korona virüs tedbirleri kapsamında yayınlanan yeni haritada rengi kırmızıya dönen Eskişehir’de, hafta sonu yasaklarının gelmesiyle birlikte işlek caddeler boş kaldı

Eskişehir’in caddelerinde hafta sonu sessizliği
03 Nisan 2021 Cumartesi 13:16

Korona virüs pandemisi nedeniyle 1 Mart tarihinde açıklanan kontrollü normalleşme süreci kararlarına göre Eskişehir sarı, yani orta riskli kategoride yer alıyordu. Ancak vakalarda görülen yüksek artışla birlikte şehrin rengi kırmızıya dönerken hafta sonu yasakları kontrollü normalleşme kararlarının açıklanmasından önceki kısıtlamalara geri döndü. Bu kısıtlamalara göre insanların hafta sonları sadece market ihtiyaçlarını karşılamak için 17.00’a kadar sokağa çıkabileceği açıklandı.
Kırmızı yani yüksek risk taşıyan Eskişehir’de vatandaşlar tarafından sıklıkla tercih edilen Adalar, İsmet İnönü ve İki Eylül Caddesi gibi işlek caddeler hafta sonu boş kaldı. İnsanların yokluğunda sessizliğe bürünen caddelerde sadece paket servis yapan bazı işletmeler ve marketlerin açık olduğu görüldü.

Boş kalan ünlü park sessizliğe büründü

Eskişehir’de korona virüs tedbirleri kapsamında uzun bir aradan sonra ilk defa hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması başladı. Kısıtlama nedeniyle en çok rağbet gören parklardan biri olarak bilinen Kanlıkavak boş kaldı. Normal günlerde vatandaşların akın ettiği parkın tadını adeta sokak hayvanları çıkardı. Güneşli havanın etkisiyle ortaya çıkan kartpostallık manzaralar drone ile havadan görüntülendi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.