Eskişehir’in barajlarının doluluk oranı yüzde 38!

Eskişehir ve çevresinde bulunan barajlardaki su seviyeleri geçen yıla oranla oldukça düşük seviyelerde...

Eskişehir’in barajlarının doluluk oranı yüzde 38!
03 Ekim 2018 Çarşamba 10:56

Ülke genelinde olduğu gibi Eskişehir’deki barajlarda da, yağış miktarının beklenenin altında olması nedeniyle su seviyelerinde büyük oranda düşüş yaşanıyor.

Kentin en önemli su rezervlerinden Porsuk Barajı’nda geçen yıl aynı tarihte su oranı yüzde 44 iken, bu yıl oran yüzde 33 seviyelerine kadar düşmüş durumda.

Eskişehir merkezi yakınlarında bulunan Keskin Barajı’nda oran geçen yıl yüzde 15 seviyelerinde bulunurken bu yıl bu oran yüzde 2’ye kadar düştü.  

Yine Çatören Barajı’nda su oranı geçen yıl yüzde 19 iken, bu sene bu oran yüzde 16 seviyelerinde. 

Kunduzlar Barajı’nda geçen yıl yüzde 23 olan su seviyesi bu sene yüzde 17’e, Aşağı Kuzfındık Barajı’nda geçen yıl yüzde 40 olan su oranı bu sene yüzde 26’ya, Musaözü Barajı’nda geçen yıl yüzde 64 olan su seviyesi bu sene yüzde 46’ya kadar düştü. 

Kaymaz Barajı’nda ise son durum yüzde 30’larda. Bu oran geçen yıl yüzde 48’di.

Eskişehir bölge ortalamasına bakıldığı zaman ise geçen yıl yüzde 52 olan ortalama bu yıl yüzde 38 seviyelerine kadar düşmüş durumda. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.