Eskişehir’im marka okullarından olan EAL taşınıyor: Veliler endişeli

Eskişehir Anadolu Lisesi'nin depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılıyor. Okulun eğitime Toki İkram Cirit Lise’nin yanına taşınacak olmasından rahatsız olan veliler, konuyu İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ile görüştü.

Eskişehir’im marka okullarından olan EAL taşınıyor: Veliler endişeli
12 Eylül 2023 Salı 12:40

Öğrenci velilerinden Gamze Yapar "Okulumuzun Toki İkram Cirit Anadolu Lisesine taşınması istendi. Okul konum itibariyle şehirden uzak. Üniversite sınavına hazırlanacak öğrencilerin rutinlerine bu durum kötü etki edecek. Çünkü Liseler tam gün eğitim yapmakta bu durum öğrencinin bütün gününü kurs ve dershanelerde harcamasına neden olacak. Öğrencinin başarısı bu durumdan kötü etkilenecek. Okulun uzak olması velileri maddi olarak zorlayacak. Biz veliler olarak okulun şehirler bölgesinde bir yerde kalmasını, okullar bölgesinin içinde bir alana taşınmasını istiyoruz. Müdür Aydınla görüştüğümüzde bazı biz EAL olarak güzel sanatlar lisemizin olduğu yer olan BİLSEM'e geçebileceğimizi önerdik. bu geçiş aşamasında da bize gösterilen okulda eğitime devam edeceğimizi sonrasında BİLSEM'e geçeceğimizi belirttik. Önerilerimiz dinlendi. Önümüzdeki ay yine koyla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğümüzle bir takip toplantısı gerçekleştireceğiz. Konunun takipçisi olacağız. Biz yıkım kararı verilmiş bir okulda eğitim görmek için uğraşmıyoruz. Bu vebalin altına hiç birimiz giremeyiz. Hep birlikte bir ortak yolun bulunacağına inanıyorum" dedi.

Okulda çocuğu eğitim gören velilerden biri "EAL boşaltılacak, maarif koleji geleneğinin bitirilmesi, bu okul bir ekol bitirilmek isteniyor. Sınava hazırlanan öğrencilerimizin zamanları çok kıymetli. Bizden servis yol ücreti aylık 2.500tl isteniyor. Sınav döneminde bir çocuğun kitap eğitim masrafı dışında bir de bu masrafın çıkması bizi ekonomik olarak çok zorluyor" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Aydın ile yapılan görüşmeden sonra veliler ortak basın açıklaması düzenleyerek, deprem ile ilgili alınan kararın olumlu olduğunu ancak, okulun taşınacağı yer ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşanacağını belirttiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.