ESKİŞEHİR’E İHANETE İZİN VERMEYECEĞİZ

Eskişehir Alpu İlçesinde yapılması düşünülen Termik Santrale bir tepkide eğitim iş’ten geldi. Eğitim iş Genel Sekreteri Ebru Sungar, yapılması planlanan Termik santralin ihanet olduunu belirterek “İhanete izin vermeyeceğiz” dedi.

ESKİŞEHİR’E İHANETE İZİN VERMEYECEĞİZ
11 Aralık 2017 Pazartesi 13:08

Eğitim İş Eskişehir İl Binası’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sungar, “İktidarı eline aldığı 2002 yılından bu yana Karadeniz’den Ege’ye, Marmara’dan İç Anadolu’ya kadar ülkenin en cennet köşelerini ranta açan, betaonlaştıran AKP iktidarı, bugünlerde bazıkemntlere “ihanet ettiğini” itiraf etmeye başlasa da, yeni ihanetlerden de geri kalmamaktadır.

Eskişehir’in en verimli topraklarının bulunduğu alpu Ovası’na kömürle çalışan devasa bir termik santral projesi, kentim ölüm fermanı gibi masa üstüne konmuştur” dedi. Araştırmalara göre kentin havasını 1 milyonu aşkınevin kömürle ısınması kadar kirleteceğini belirten Sungar, Dünyanın artık kömür enerjisinden uzaklaştığını söyledi.

Sungar açıklamasına şöyle sürdürdü; “Enerji Bakanlığı Eskişehir’in en verimli tarım arazisinde bu cellat santrali kurma gayretine girişmiştir. Biz öğretmenler olarak, geleceği düşünerek çocukları yoğuran, şekillendiren insanlarız; elbette ki onların soluduğu havanın, gezecekleri ovaların, geleceklerinin kömür karasına bulanmasına sessiz kalmayacağız. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.