ESKİŞEHİR’DEN, TÜRKİYE’YE DUT FİDANI

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in talimatıyla hayata geçen ve bugüne dek 300 binden fazla dut fidanını üreticiyle buluşturan Büyükşehir Belediyesi, bir yandan dut fidanı üretimine devam ederken, bir yandan da Türkiye'nin dört bir yanındaki üreticilere dağıtılmak üzere iş birliği yaptığı yerel yönetimlere dut fidanları gönderiyor.

ESKİŞEHİR’DEN, TÜRKİYE’YE DUT FİDANI
04 Nisan 2021 Pazar 13:58

Dut çelik üretimine hız kesmeden devam eden ve her yıl on binlerce dut fidanını üreticilerle buluşturan Büyükşehir Belediyesi, ekonomik olarak zor günler yaşayan üreticiye desteklerini sürdürüyor. Eskişehir'de üreticiye verdiği desteğin yanı sıra Türkiye'nin birçok kentindeki üreticileri de fidanlarla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, yerel yönetimlerle de projenin yaygınlaşması için iş birliği gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda daha önce Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi gibi belediyelerle iş birliği yapan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, son olarak Samsun'da önemli çalışmalara imza atan Atakum Belediyesi ile bir araya geldi. Dut fidanlarını ilgili belediyelerin yetkililerine teslim eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri “Dut fidanı desteğimizi yalnızca Eskişehirli üreticimizle sınırlandırmıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanından gelen üreticilere destekte bulunduğumuz gibi yerel yönetimlerle de iş birliği yaparak büyükşehirlerimizde üreticilerimize fidanlarımızı ulaştırıyoruz. Bunun gibi dayanışma örneklerini daha fazla göstermeye çalışacağız. Çünkü biliyoruz ki Türkiye’nin neresinde olursa olsun, tüm üreticilerin bu tarz desteklere ihtiyacı var” ifadelerini kullandılar. Dağıtım çalışmalarının yanı sıra üretim konusunda da 2021 yılında dağıtılacak dut fidanlarının üretimine devam ettiklerini belirten yetkililer, belediyeye ait çelikleme tesisinde çalışmaların hızla devam ettiğini ifade etiler.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ipek böcekçiliği konusundaki girişimlerini takdirle takip ettiklerini ifade eden Atakum Belediyesi yetkilileri ise Başkan Yılmaz Büyükerşen ve ekibine hem destekleri hem de işbirliği konusunda teşekkür ettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.