ESKİŞEHİR’DEKİ ÖĞRETMENLER AŞI BEKLİYOR

1 Mart itibarı ile yüz yüze eğitim başlayacak olması eğitim camiasındaki aşı beklentilerini arttırdı. İlçe ve köy okullarında öğretmenlerin aşılanmasına başlanırken, Eskişehir merkezindeki öğretmenler ise aşı sırasını bekliyor.

ESKİŞEHİR’DEKİ ÖĞRETMENLER AŞI BEKLİYOR
25 Şubat 2021 Perşembe 14:26

Eskişehir’de ilçe ve köy okullarında görev alan öğretmenlere aşı yapılmaya başlandı. Yaklaşık 10 bin öğretmenin görev aldığı Eskişehir’de il merkezinde yer alan öğretmenler ise sıralarını bekliyor. Pazartesi günü okulların açılacak olması aşı sırasının yetişmeyeceği endişelerini arttırırken, bir diğer endişeli kesim ise  hibrit eğitime geçecek olan üniversitelerde görev yapan öğretim görevlileri.

Konu ile ilgili olarak açıklama yağan Eğitim Sen Şube başkanı Faik Alkan sadece öğretmenlerin aşılanmasının eğitimdeki salgın artışını durdurmaya yetmeyeceğini belirterek, “Üniversiteler de dahil olmak üzere eğitim kurumlarının tamamında görev yapan, taşeron işçilere, servis, kantin, yemekhane vb. alanlarda çalışanların aşı programına dahil edilmesini, Eğitim  Sen Şubesı olarak talep ediyoruz” dedi. Alkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Okul öncesi eğitim kurumları ve köy okulları yüz yüze eğitime başladı ve 1 Mart 2021’de anasınıflarının, ilkokulların ve 8. sınıflar ile 12. sınıfların mekân ve zaman açısından kademeli bir biçimde açılacağı açıklandı. Yükseköğretimde uygulamalı bölümlerin yüz yüze eğitime başlayacak olması, ayrıca okulların kademeli biçimde açılması, etkileyeceği ekonomik ve sosyal alanlarla birlikte büyük bir nüfus hareketliliğin Eskişehir'de yol açacaktır.

Yüz yüze eğitime başlayabilmek için, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bünyesinde çalışan tüm eğitim ve bilim emekçilerinin aşılanmasına bir an önce başlanmasını,

Yüz yüze eğitim öğretime geçilmeden meslek yüksekokulu ve üniversite öğrencilerinin aşı programına alınmasını,

Üniversiteler de dahil olmak üzere eğitim kurumlarının tamamında görev yapan, taşeron işçilere, servis, kantin, yemekhane vb. alanlarda çalışanların aşı programına dahil edilmesini, Eğitim  Sen Şubesı olarak talep ediyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.