Eskişehir’deki madencilere Mansur Yavaş’tan destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Eskişehir’de haklarını almak için oturma eylemi yapan maden işçilerine 5 bin TL sosyal destek yardımı yaptı.

Eskişehir’deki madencilere Mansur Yavaş’tan destek
10 Eylül 2023 Pazar 19:37

Mansur Yavaş, ekonomik ve sosyal haklarını alabilmek için oturma eylemine devam eden Yıldızlar Holding'e bağlı Doruk Madencilik’te çalışan maden işçilerine kişi başı 5 bin TL sosyal destek yardımı yaptı. Maden işçileri, 9 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. 250 kişinin süresiz izne çıkarılması ve tazminatlarının ödenmemesi üzerine 165 işçi, ekonomik ve sosyal haklarını alabilmek için oturma eylemine başlamış, sonuç alamayınca eylemlerini 9 gün önce yerin bin 700 metre altında açlık grevine dönüştürmüştü. TÜRK- İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul’un 5 Eylül’de şirketle yaptıkları görüşmelerin ardından tazminatların ödeneceğine ilişkin taahhüt verilmesiyle 165 işçi açlık grevini sonlandırarak tüm haklarını alabilmek için madenden yeryüzüne çıkarak oturma eylemlerine yeniden başladı. Bu süreç nedeniyle ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın, halen oturma eylemine devam eden maden işçilerine kişi başı 5'er bin TL tutarında sosyal destek yardımında bulunduğu öğrenildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.