ESKİŞEHİR’DE YAŞAYAN TÜRKMENLER’DEN ‘ZEYTİN DALI HAREKATI'NA DESTEK

Eskişehir’de yaşayan Telaferli Türkmenler, Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi. Yapılan basın açıklamasında Telafer'de Türkmen çocukları için anaokulu ve kültür merkezi yapılmasını vasiyet eden şehit Musa Özalkan'ın adının hiçbir zaman unutulmayacağı belirtildi.

ESKİŞEHİR’DE YAŞAYAN TÜRKMENLER’DEN ‘ZEYTİN DALI HAREKATI'NA DESTEK
28 Ocak 2018 Pazar 15:55

Eskişehir’de yaşayan Telaferli Türkmenler, yaptıkları basın açıklaması ile Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi. Eskişehir Türk Ocakları Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal'ın da katıldığı basın açıklamasında Türk ve Türkmen bayrakları açıldı. Telaferli 700 Türkmen aile adına basın açıklamasını okuyan Dr. Bashar İbrahim, şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın vasiyetinin kendilerini derinden etkilediğini belirterek, “Şehit Özalkan’ın vasiyeti bütün Türk milletini derinden etkilediği gibi özellikle biz Telaferlileri daha da derinden etkilemiş ve üzüntümüze yol açmıştır. Şehidimiz arkadaşına yazdığı vasiyetinde anasını, babasını, kardeşlerini ve yârini değil, şehit düştüğü takdirde devletin vereceği parayla Telaferli Türkmen balaları için anaokulu ve kültür merkezi yapılmasını vasiyet etmiştir. Şehidimizin adını hiçbir zaman unutturmayacağız, adını çocuklarımıza koyacak, onun adıyla Telafer’de yapılacak okula sırtımızda taş ve tuğla taşıyacağız” dedi. 



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.