Eskişehir’de Türkiye geneliyle eşzamanlı olarak gıda denetim seferberliği başlatıldı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce Eskişehir’de Türkiye geneliyle eşzamanlı olarak gıda denetim seferberliği başlatıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın talimatı doğrultusunda hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği günlerde gıda denetimlerini yoğun bir şekilde devam edeceği, bu kapsamda Eskişehir’de 21 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında 2 haftalık süreç boyunca 44 denetim personeli ile kent genelinde 2 binin üzerinde işletmenin denetleneceği bildirildi.

Eskişehir’de Türkiye geneliyle eşzamanlı olarak gıda denetim seferberliği başlatıldı
24 Ağustos 2023 Perşembe 16:17

Konu hakkında açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş; yapılan denetimlerin sadece ceza vermek değil, işletmelerin eksiklerini gidermelerine yardımcı olmayı amaçladığını belirtti. Denetimlerde sağlık tehdidi oluşturan durumlarla karşılaşılması halinde işletmelerin mühürlenebileceği, gerektiğinde uygulanan para cezalarının 100 bin TL'ye kadar çıkarılabileceğini vurguladı. Vatandaşların da gıda denetimlerine katkıda bulunabileceğini, görülen olumsuzluklar için Alo 174 gıda hattını arayarak yetkililere bildirimde bulunabileceklerini belirten Gümüş; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, tüketicilerin güvenli gıdaya ulaşımını sağlamak ve sağlık risklerini en aza indirmek adına çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 2022 yılında 10 binden fazla gıda denetimi gerçekleşmiş olup, bu yılın başından itibaren de 6 binden fazla işletmenin denetlendiği ve kusurlu bulunan 52 işletmeye idari para cezasının uygulandığı öğrenildi. Yapılan denetimler, hijyen koşullarını kontrol etmek, gıda ürünlerinin güvenliğini sağlamak, işletme kayıt belgesi olmayan gıda üretim ve tüketim yerlerini tespit ederek gerekli yaptırımları uygulamak ve sonrasında kayıt altına alma amacı taşımaktadır. Bu süreçte gerçekleştirilecek denetim seferberliğinde havaların aşırı sıcak seyrettiği bu günlerde gıda kaynaklı hastalıkların önlenmesi amacıyla öncelikli olarak toplu tüketim yerlerinin denetimine ağırlık verilecektir. Bu süreç sonrasında da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü denetim ekiplerince tüketici sağlığını koruma, güvenilir gıdaya erişimi sağlama ve haksız rekabeti engelleme amacıyla gerekli gıda denetimleri yoğun bir şekilde sürdürülecektir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.