Eskişehir’de toplu taşımada yeni sistem başlıyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hafif Raylı Sistem İşletmesi (ESTRAM), “Elektronik Ücret Toplama Sistemi” alt yapısı ve cihazların yenilenmesi ile birlikte 10 Ekim 2022 tarihi itibariyle başlayacak yeni uygulama hakkında açıklama yaptı.

Eskişehir’de toplu taşımada yeni sistem başlıyor
09 Ekim 2022 Pazar 14:35

      Eskişehir kent için ulaşımda hafif raylı sistem ile birlikte 2004’ten bu yana hizmet veren ve birçok yeniliğe imza atan ESTRAM, 10 Ekim 2022 Pazartesi itibariyle başlayacak yeni sistemin detaylarını paylaştı.

        ESTRAM’dan yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Değerli hemşehrilerimiz, her gün on binlerce vatandaşımızın tercih ettiği tramvaylarımız ve otobüslerimizde kullanılan Elektronik Ücret Toplama Sistemi’nin alt yapısı ve cihazları yenilenerek, teknolojideki gelişmeler sisteme dahil edilmiş ve erişilebilirlik daha kolay hale getirilmiştir. Yenilenen sistem kapsamında 10 Ekim 2022 tarihi itibariyle tek kullanımlık QR bilet veya 2-3-4-5 binişlik biletle de seyahat dönemi başlayacaktır. Özellikle şehir dışından gelen misafirlerimizin talepleri doğrultusunda tek kullanımlık bilet uygulaması QR Bilet olarak sistemimize dahil olmuştur. ESTRAM bilet gişelerimiz ve mevcut Eskart dolum bayilerimizde satışı gerçekleştirilecek QR biletler 24 saat boyunca kullanılabilecek ve aktarma mümkün olmayacaktır. Tek kullanımlık QR bilet fiyatı ise 10 TL olacaktır. Toplu taşımada Eskart kullanmayan, toplu taşımayı sıklıkla tercih etmeyen ve şehir dışından gelen misafirlerimizin tercih edeceğini düşündüğümüz 2-3-4-5 binişlik biletlerde herhangi bir süre kısıtlaması bulunmazken, sistem tarafından biniş adedi kadar aktarmaya izin verilmektedir. 2 binişlik bilet fiyatı: 22 TL (2 aktarma yapılabilir), 3 binişlik bilet fiyatı: 33 TL (3 aktarma yapılabilir), 4 binişlik bilet fiyatı: 40 TL (4 aktarma yapılabilir), 5 binişlik bilet fiyatı: 50 TL (5 aktarma yapılabilir) Detaylar hakkında 0222 237 63 64 üzerinden veya [email protected] üzerinden bizlere ulaşabilir, talep, öneri ve şikayetlerinizi iletebilirsiniz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.