Eskişehir’de Maraş Katliamı'nda hayatını kaybedenler anıldı

Eskişehir Hacı Bektaş Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, Cem Evi önünde Maraş Katliamı ile ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan Mahsuni Ilgın, “İnsanın insanca değer yargıları ile konuşamadık sizlerle. Çünkü sizler, insanlığınızı unutup, siyasete inancınızı peşkeş çektiniz’’ dedi.

Eskişehir’de Maraş Katliamı'nda hayatını kaybedenler anıldı
22 Aralık 2022 Perşembe 16:44

Maraş Katliamı’nın 44’üncü yıldönümü nedeniyle Eskişehir Hacı Bektaş Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin çağrısıyla Cem Evi önünde toplanan vatandaşlar, “Maraş’ın hesabı sorulacak” sloganı atarak, yaşanan katliama tepki gösterdi. Alevilerin hala o günün acısını unutmadığını belirten Eskişehir Hacı Bektaş Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mahsuni Ilgın, “44 yıl önce gerici kesimin belediye seçimlerini kaybetmeleri üzerine canilik damarları kabarmış ve gözleri dönmüştü. İlk iş Yörük Selim Mahallesinde kahvehane saldırısı ile bir Dedemiz öldürüldü, daha sonra öğretmenler öldürüldü ve bu katliamlar kesintisiz olarak devam etti. 72 saat boyunca devlet suspus oldu ve hiçbir varlık göstermedi. Cenazeler yerlerde kaldı. Minik yavrular bacaklarından ayrılarak öldürüldü. Kadınlara kızlara tecavüz edildi. Hamile kadınlar dahi öldürüldü. 150 canımızın öldürülmesine ve yüzlerce canımızın yaralanmasına rağmen sanki katliamı yapan taraf Aleviler gibi gösterilerek asker Alevileri kuşattı ve adeta asker Alevi çatışması gibi bir senaryo çizildi. Kan konuşuldu kan aktı. Minareden kan mesajı verildi. Allah için savaşa denildi, kan aktı’’ diye konuştu.

Siyasete inancınızı peşkeş çektiniz

Maraş Katliamı’na devletin sessiz kaldığını, faillerin serbest bırakıldığını söyleyen Ilgın ‘‘Ey caniler, bizden ne denli uzak olduğunuz o kadar aşikar ki sürekli can dedik anlamadınız. Sürekli ötekileştirip, görmezden, duymazdan gelip, üstüne kanımızı içtiniz, doymadınız. İnadına barış, inadına sevgi, inadına hoşgörü dedik, devamında 2 Temmuz'da yaktınız. İnsanın insanca değer yargıları ile konuşamadık sizlerle. Çünkü sizler, insanlığınızı unutup, siyasete inancınızı peşkeş çektiniz’’ ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.