Eskişehir’de kurulması planlanan maden tesisine bir tepki de tabiplerden

Eskişehir’de bir süre önce Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır Maden A.Ş, Mihalgazi ilçesine bağlı Alpagut Ve Atalan mahallelerinde siyanürlü altın madeni çıkarmak, cevher zenginleştirme, için yaklaşık 723 futbol sahası büyüklüğündeki maden alanı için bir tepkide Eskişehri Tabip Odası’ndan geldi.

Eskişehir’de kurulması planlanan maden tesisine bir tepki de tabiplerden
02 Ocak 2024 Salı 15:59

Eskişehir Bilecik Tabip Odası Cengiz Holding’in Eskişehir’de kurmayı planladığı 723 futbol sahası büyüklüğündeki maden alanı ile ilgili olarak Eskişehirlileri uyardı. Maden çıkarma ve işleme sürecinde Eskişehir çevresine ve doğasına ciddi zararlar vereceğini öne sürdükleri tesisin, Eskişehir halkının sağlığına da olumsuz etkileri olacağını belirten Eskişehir Tabip Odası yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Mikroklima iklimi nedeniyle sera türü tarımın 4 mevsim yapıldığı bu yüksek verimli tarım arazileri ve habitatı kısa sürede yok olmakla kalmaz, Eskişehirimize kuş uçuşu 20 km mesafedeki bu madenin toprağı, suyu ve havayı kirletmesi nedeniyle; öncelikle yakın çevrede yaşayan halkımız olmak üzere bir süre sonra;

-erken, sakat, hatta ölü doğumların,

-astım, koah akciğer kanseri gibi solunum sistemi rahatsızlarının arttığına

-yeni doğan bebeklerde ağır metal etkilenmesine bağlı bedensel ve zihinsel gelişim bozukluklarına rastlayacağız,

-değişik ve nadir kanser türlerinin yörede görülmeye başladığını göreceğiz.

Nasıl bundan 5 yıl önce kömürlü termik santrale karşı durarak çocuklarımızın yaşamlarını ve geleceğini koruduysak bugün de bu vahşi madenciliğe Eskişehir halkının izin vermeyeceğini biliyoruz. Hep birlikte buna dur demek için onları yanımızda olmaya çağırıyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.