ESKİŞEHİR’DE KORONA

Özelikle son bir haftada Eskişehir’deki her apartmanda neredeyse bir korona vakasına rastlamak şaşırtıcı olmaktan çıktı. Vaka sayılarında gözle görülür bir artış söz konusu. Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman, Eskişehir’de vaka sayısının 800 ile 1000 arasında değiştiğini belirtiyor. Nitekim Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal da daralacak bir çemberin kalmadığının altını kalın harflerle çiziyor Sağlık Emekçileri Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Birtürk Özkavak ise şimdiye kadar izlenilen yol ile başarı belirtiyor. Her üç isim esgündem26’ya açıklamalarda bulundu.

ESKİŞEHİR’DE KORONA
03 Kasım 2020 Salı 11:54

Birtürk Özkavak: Bu şekilde mücadele yapılmaz

En baştan beri zaten eksik bir şekilde hayata geçirilen önlemlerden çok erken vazgeçildi. Normalleşme süreci çok erken başlatıldı. Şuanda mart, nisan ve mayıs aylarında daha fazla vaka sayısı yaşanıyor. Sağlık çalışanları tükenmiş durumda. Yapılması gerekenler var. Öncelikle halkın sağlığı ön plana çıkarılmalı. Bir sürü görev bekleyen sağlık çalışanı var bu arkadaşlarımız bir an önce göreve alınmalı. Aksi halde her gün yeni bir arkadaşımızın koronaya yakalandığını ortamda mücadele edecek sağlık personeli kalmayabilir. Şehrin tamamının bilimsel veriler ışığında neler yapılmalı konusunda bir araya gelmesi gerekiyor. Belediyeler ve sendikalar neredeyse hiç söz hakkı olmayan bir ortam var. Bu şekilde mücadele etmek mümkün görünmüyor ne yazıkki…  

Hasan Huseyin Koksal: Şehirde herkes dikkat etsin ! Çember bitti daralma kalmadı !

11 Mart’ta her yeri kapattılar tek çalışan sağlık çalışanlarıydı. Ticaret ve ekonomi mücadelenin önüne geçmiştir !  Okulların açılması bile tavan yapmaya giden korona sayısını tetikliyor !  Fahrettin Koca ilk günden bu yana salgınla mücadele veriyorken, en önde Milli eğitim bakanı ve idarecileri… Çalışmıyor  izlemi vermemek için her gün basında, her gün eğitime geçme çabası !  İş Dünyası filyasyon ekiplerine doğru bilgi vermiyorlar ! İzolasyon ve temaslı sayısı artışının vereceği sıkıntı nedeniyle tam doğru filyasyon yapılmasını engelliyorlar ! Sosyal medyada herkes korona bitsin derken kimse önlem almıyor sadece konuşuyor !  Sağlık idarecilerinin sinerjisi enerjisi kalmamış! Mutfak da her malzeme var ! …Motivasyon bitmiştir ! Sözün bittiği yerdeyiz

Eskişehir vaka sayısın da ilk üçte dir! Sözleşmeli yöneticiye son verilmedikçe hizmet kalitesi değişmez !  Tavan ile taban ayrı noktada ! Sözleşmeli yönetici ücretleri o kadar yüksek ki kimse başarısız beceriksiz olduğunu bilse bile makamı terk etmiyor !  Şehirde herkes dikkat etsin ! Çember bitti daralma kalmadı !

Hüseyin Kararman: Sağlıkçı yoksa sağlıkta yoktur

Eskişehir’de günlük 800-1000 arası pozitif hasta tespit ediliyor. Sağlık çalışanları arasında pozitif sayısı artmakta. Sahadan sağlık çalışanları eksiliyor. 1 sağlık çalışanı, 2 sağlık çalışanının yapması gereken işleri yapıyor. Bakanlıktan gelen saha koordinatörleri çalışma sistemlerini değiştiriyor. Sağlık çalışanları %200 kapasite ile verilen görevlerini yerine getiriyor. Liyakat ve ehliyet diye senelerdir çırpınıyoruz. İdareci ve yöneticiler organizasyon eksiklikleri ile bu sürece köstek oluyor.

Pandeminin 1. dalgasında yapılan tüm hataları Bakanlık gözden geçirmeli ve yanlışta ısrarını sürdürmemelidir. Virüsün insanların birbirine yaklaştıkça yayıldığı nasıl bir gerçeklik ise sağlık çalışanlarının sorunlarına uzak kalındıkça meselenin içinden çıkılmaz bir hal alarak her yere olumsuz tesirleri olacağı da bir o kadar gerçektir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.