ESKİŞEHİR’DE İLK PLAZMA BAĞIŞI YAPILDI

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde yeni tip Koronaviruse (Kovid-19) yakalanan ve tedavisinin ardından taburcu edilen 38 yaşındaki polis memuru Ünal Kılınç, diğer hastaların tedavisinde kullanılması için "immün plazma" bağışında bulundu.

ESKİŞEHİR’DE İLK PLAZMA BAĞIŞI YAPILDI
17 Nisan 2020 Cuma 16:47

Hastanede yapılan kontrollerinde koronavirüs testi pozitif çıkan Kılınç, aynı hastanenin pandemi servisinde gördüğü 6 günlük tedavinin ardından sağlığına kavuşup taburcu edildi.

Kılınç, Kovid-19 salgınıyla mücadelede, iyileşmiş hastalardan alınan immün plazma ile kritik durumdaki hastaların tedavisine katkıda bulunabilmek için Eskişehir'de bulunan Türk Kızılay Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi'ne "immün plazma" bağışladı.

Eskişehir Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr.Erkan Ergen“Kovid-19'u geçiren uygun hastalardan alınacak plazmanın söz konusu virüsle mücadele önemli rol oynadığının altını çizdi.Merkezin ilk immün plazmasını hazırladığını anlatan Ergen, "Hastalarımızın hizmetine ilk immün plazmamızı sunacağız. İyileşen hasta sayımızın artmasıyla immün plazma bağışçının bu oranda artacağını umuyoruz. Aldığımız immün plazma hacmi 400-500 mililitre arasında olacak. Bunu ikiye ayırıp, iki hastada kullanılmasını amaçlıyoruz." diye konuştu.

Türk Kızılay Eskişehir Şube Başkanı Egemen Temizsoy “İyileşenlerin listesi Kızılay’a geldikten sonra buradaki ekiplerimiz onlarla iletişime geçiyor. Plazmayı alabilecek duruma kadar takip ediyoruz. Daha çok hastaya şifa olmak için immün plazma bağışı önemli." dedi.

Temizsoy, Plazmanın yanı sıra tüm vatandaşlarımızı kan bağışı yapmaya davet etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.