Eskişehir’de fener alayı coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yıl dönümü, Porsuk Çayı’nda düzenlenen fener alayı, ışık gösterileri ve marşlar eşliğinde büyük bir coşkuyla kutlandı.

Eskişehir’de fener alayı coşkusu
20 Mayıs 2022 Cuma 13:46

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yıl dönümünü hafta boyu düzenlediği birbirinden özel etkinlikler ile kutladı.

Etkinlikler kapsamında Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca Porsuk Çayı’nda düzenlenen fener alayı ve ışık gösterilerine, Eskişehirliler büyük ilgi gösterdi. Porsuk Çayı üzerindeki köprülerde ve kıyılarda yerini alan binlerce Eskişehirliye, Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından Türk bayrakları dağıtıldı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla coşkuya katılan Eskişehirliler, Porsuk Çayı kenarında bayramın heyecanını yaşadı. Köprü üstleri ve Porsuk Çayı kıyılarını dolduran binlerce cumhuriyet sevdalısı, marşlara büyük bir coşkuyla eşlik ettiler. Fener alayı ve ışık gösterileri sırasında Eskişehirliler bu unutulmaz anları cep telefonları ile kaydettiler.

Halk oyunları ve dans gösterilerinin de yapıldığı fener alayına, CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, belediye bürokratları, sporcular ve gençler katıldı.

Porsuk Çayı’nda bot üzerinden Eskişehirlilere seslenen CHP Milletvekili Utku Çakırözer, “Bayramımız kutlu olsun. Milletvekilimiz Jale Nur Süllü, aynı zamanda böylesi bir güzel şehre imza atan Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve belediyemizin tüm ekibi adına sizleri selamlıyorum. Sonsuza kadar Atamızın izindeyiz” dedi.

     Eskişehirlilere seslenen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce de, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun Eskişehir. Bizler 23 Nisan’da çocuk oluyoruz, 19 Mayıs’ta genç oluyoruz, 30 Ağustos’ta zafer oluyoruz, 2 Eylül’de Eskişehir oluyoruz, 29 Ekim’de Cumhuriyet oluyoruz. Daima Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izindeyiz. Kutlu olsun Eskişehir” dedi.

Binlerce Eskişehirli, fener alayının geçişi sırasında çalınan marşlar eşliğinde bayramın mutluluğunu yaşadı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.