ESKİŞEHİR’DE Covid-19 takip merkezi açılıyor

Sağlık Bakanlığı, ‘corona’ geçiren hastaların sağlık durumlarının kontrol ve takibi için ‘Covid-19 takip merkezleri’ni hayata geçirecek. Eskişehir ile Ankara uygulamaya iller oldu.

ESKİŞEHİR’DE  Covid-19 takip merkezi açılıyor
16 Aralık 2020 Çarşamba 12:41

Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Ankara ve Eskişehir’de pilot uygulamalarına başlanan merkezlerin kısa sürede 24 ildeki 30 sağlık bölgesine, daha sonra da tüm yurda yaygınlaştırılması hedefleniyor. Merkezlerde Covid-19 geçirmiş hastaların, varsa hastalığa bağlı komplikasyonları en az iki yıl boyunca takip edilecek ve olası sağlık sorunlarına erken müdahale edilecek.Hastalığa yönelik sağlık hizmet kalitesini artırmak için belirlenecek yeni politikalara yönelik çalışmaların da yürütüleceği merkezlerde bilimsel araştırmalara zemin oluşturacak yeni yöntemler geliştirilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.