ESKİŞEHİR’DE 103 BİN 846 TON ATIK EKONOMİYE YENİDEN KAZANDIRILDI

Eskişehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik, Eskişehir halkı olarak 103 bin 846 ton atığı ekonomiye geri kazandırıp bu sayede 966 bin 36 adet ağacı kesilmekten kurtardıklarını belirterek, "Özetle, 'Eskişehir’de Sıfır Atık Hayatımızda' diye belirtti.

ESKİŞEHİR’DE 103 BİN 846 TON ATIK EKONOMİYE YENİDEN KAZANDIRILDI
05 Haziran 2021 Cumartesi 17:17

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Eskişehir Valilik Meydanında çelenk koyma töreni gerçekleştirildi. Törene, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik ile kurum çalışanları katıldı. Müdür Çelik, burada yaptığı konuşmada, çevrenin önemine dikkat çekerek bu alanda yapılan çalışmaları anlattı. Sıfır Atık Projesi kapsamında bugüne kadar Eskişehir halkı olarak 103 bin 846 ton atığın ekonomiye geri kazandırıldığını ve bu sayede 966 bin 36 adet ağacın kesilmekten kurtarıldığını kaydeden Çelik, "Bu çalışmalar ile 375 milyon 901 bin 728 kilovat elektrik enerjisinden, 1 milyon 587 bin 824 metreküp sudan ve 323 bin 517 varil petrolden tasarruf sağladık. Yine 5 Haziran Dünya Çevre Günü Etkinlikleri kapsamında Pazartesi günü kesilmekten kurtarılan ağaçları temsilen binlerce fidanı da toprakla buluşturacak ve “Sıfır Atık Kazanımları Ormanı”mızı oluşturacağız. Özetle, “Eskişehir’de Sıfır Atık Hayatımızda” diyebiliriz” dedi.
Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile aynı politikaları izlediklerini belirterek, “Ülkemizde geçmişten süregelen çevre sorunlarına karşın geliştirilen etkin çevre politikaları sayesinde, bir yandan büyük sanayi atılımları gerçekleştirilmiş, bir yandan da büyük ölçekli çevre yatırımları yapılarak çevrenin korunması adına önemli işler başarılmıştır. İl Müdürlüğü olarak şehrimizde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın stratejileri doğrultusunda aynı bütüncül ve etkin politikalar izlenmektedir” diye aktardı.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.