Eskişehir Valiliği’nden yangınlar için önemli karar

Eskişehir Valiliği tarafından alınan karar ile yangınların önlenmesi için belirlenen mesire alanları haricinde Eskişehir’deki tüm ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

Eskişehir Valiliği’nden yangınlar için önemli karar
17 Ağustos 2020 Pazartesi 14:23

Eskişehir Valiliği tarafından alınan karar ile yangınların önlenmesi için belirlenen mesire alanları haricinde Eskişehir’deki tüm ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “ İçişleri Bakanlığının “Orman Yangınları Hakkındaki Genelgesi” ile Orman Yangınlarının Önlenmesi ve Söndürülmesinde Görevlilerin Görecekleri İşler Hakkında Yönetmeliğin 32. maddesi gereğince “Eskişehir Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu” bazı kısıtlama kararları aldı. Bilindiği gibi son günlerde insan kaynaklı orman yangınlarında bir artış olunca, mesire ve piknik alanları hariç ormanlık alanlara girişler 31 Ekim 2020 tarihine kadar yasaklandı. Kararlar Vali Yardımcısı Okan Leblebicier Başkanlığında toplanan kurul tarafından alınarak kamuoyuna ilan edildi. Ayrıca her ilçede bulunan Kaymakamlıklarda benzer kararları alarak yürürlüğe soktu. Buna göre; Mesire ve piknik alanlarında sadece belirlenen yerlerde saat 09.00 ile 20.00 arası piknik ateşi, mangal ve semaver yakılabilecek. Bunun dışındaki ormanlık alanlara girişler yasak olacak. Orman köyünde yaşayanlar ve orman işinde çalışanlar bu yasaktan muaf tutulacak. Bağ- bahçe temizliği için kontrollüde olsa ateş ve anız yakılmayacak. Orman içi yollarda ATV, UTV, motosiklet, bisiklet gibi her türlü sportif faaliyetler de 31 Ekim 2020 tarihine kadar yapılmayacak, kamp kurulmayacak. Ormanlık alanlara yakın olan yerlerdeki düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanılmayacak” ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.