Eskişehir sizin eviniz

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi afet bölgesinden Eskişehir’e gelen depremzedeler için Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde “Karşılama Masası” oluşturdu. Her türlü ihtiyaç için destek sağlayan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları AFAD koordinesinde kalacakları yerlere otobüslerle ulaştırıyor.

Eskişehir sizin eviniz
09 Şubat 2023 Perşembe 15:50

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremler sonrası afet bölgesinden tahliye edilen vatandaşlardan 4 otobüslük ilk kafile Eskişehir’e geldi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Karşılama Masası ile misafir edilen depremzedelerin ihtiyaçları da karşılanıyor. Psikolojik destek başta olmak üzere tüm ihtiyaçların karşılanması için görevliler hazır bulunurken, daha sonra AFAD koordinesinde kalacakları yerlere otobüslerle ulaştırılıyor. Görevliler burada vatandaşlara yemek ve çocuklara şeker ikram ederken kayıt işlemlerini de gerçekleştirdiler.

Bölgeden evcil hayvanlarını da yanlarında getiren depremzede vatandaşlar yaşadıklarını görevlilere anlatırken duygu dolu anlar yaşandı. Başta çocuklar olmak üzere her yaştan vatandaşın yaşanan depremden çok ağır bir şekilde etkilendiğini söyleyen depremzedeler, “Acımız ve üzüntümüz çok büyük” dediler. Vatandaşlar, afet bölgesindeki birçok noktada Eskişehir’den gelen yardım ve destek araçlarını gördüklerini bu yüzden Eskişehirlilere çok teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Başkan Yılmaz Büyükerşen ve belediye görevlilerine de ilgili nedeniyle teşekkür eden vatandaşlar, karşılama sonrası AFAD koordinesinde kalacakları yerlere gitmek üzere Büyükşehir Belediyesi tarafından hazır bekletilen otobüslerle hareket ettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.