Eskişehir OSB’nin Kasga Projesi finale kaldı

ESKİŞEHİR Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan, "Üretim ve Beceri Odaklı Kadın Sosyal Gelişim Atölyesi (KASGA) Projesi”, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK)-Ortak Yarınlar Ödül Programında, "Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Kadınlar İçin Fayda Yaratanlar" kategorisinde finale kaldı. Başkan Küpeli, dezavantajlı gruplarda yer alan kadınların üretime kazandırıldığı projenin ödülle taçlandırılması için tüm Eskişehirlileri oy vermeye davet etti

Eskişehir OSB’nin Kasga Projesi finale kaldı
26 Kasım 2023 Pazar 14:11

Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü dezavantajlı gruplarda yer alan kadınların işbaşı eğitimler sonrasında meslek sahibi olarak sanayide istihdamlarını sağlamak amacıyla T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen, 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında hazırladığı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ortaklığı yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve BEBKA'nın desteklediği "Üretim ve Beceri Odaklı Kadın Sosyal Gelişim Atölyesi (KASGA)” Projesi Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) düzenlediği Ortak Yarınlar Ödül Programında, "Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Kadınlar İçin Fayda Yaratanlar" kategorisinde finale kalmayı başardı. Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, meslek sahibi olmak isteyen ve dezavantajlı gruplarda yer alan kadınların üretime kazandırıldığı KASGA projesinin TİSK tarafından düzenlenen Ortak Yarınlar Ödül Programında, "Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Kadınlar İçin Fayda Yaratanlar" kategorisinde finale kalmasının kendilerini gururlandırdığını aktardı.

Çalışma hayatı dışında kalmış olan kadınlara mesleki beceri kazandırıldı

Başkan Küpeli proje ile farklı sebeplerle çalışma hayatı dışında kalmış olan kadınlara mesleki beceri kazandırılması, kadınların istihdam edilebilirliğinin artırılması hedeflediklerini ve başarılı olduklarını söyleyerek, “Üretim ve Beceri Odaklı Kadın Sosyal Gelişim Atölyesi (KASGA), sanayicilere hizmet sağlayan Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğümüz tarafından hazırlanmış, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ortaklığında yenilikçi, sürdürülebilir bir eğitim ve iş modeli olarak planlanmıştır.  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve BEBKA desteğiyle kurulan atölyemizde, sosyoekonomik olarak dezavantajlı konumda olan, farklı sebeplerle çalışma hayatı dışında kalmış olan kadınlara mesleki beceri kazandırılması, kadınların istihdam edilebilirliğinin artırılması hedeflenmiştir. Planlaması 2 yıl önceye dayanan, şu an sürekli hale gelen projemizde, Bölgemizde yüzde 25 olan kadın çalışan oranını çeşitlilik ve kapsayıcılık bağlamında artırmayı amaçlamaktayız ki ilk çalışmalarımızda bunun meyvelerini almış bulunmaktayız” dedi.

Proje kapsamında 22 kadın istihdam edildi

Başkan Küpeli proje kapsamında 22 kadın kursiyerin fabrikalarda istihdam edildiğini sanayideki kadın iş gücü sayısının artarak devam edeceğini ileterek, “Öncelikli sosyoekonomik destek alanlar olmak üzere, iş ve meslek sahibi olmak isteyen kadınlara, atölyede montaj, gruplama, lazer kaynak eğitimleri düzenlenmektedir. Bölgemizde faaliyet gösteren sanayi işletmeleriyle istihdama yönelik işbirliği protokolleri yapılmakta ve kadın kursiyerlerin iş görüşmeleri gerçekleştirilmektedir. Şu ana kadar 22 kadın kursiyer fabrikalarda istihdam edilmiştir. Ayrıca atölyemize 2 genç kadın istihdamı sağlanarak sanayicilere lazer kaynak hizmetleri de sunulmaktadır. Bu bağlamda kadın işgücü istihdamı için işbirliği faaliyetlerinin

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.