Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli’den, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü açıklaması

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, “Kadınlarımız değişen dünya şartlarında, Ülkemizin ekonomik ve sosyo-kültürel yapısının gelişmesinde ve güçlenmesinde önemli roller üstlenmektedirler. Eskişehir OSB olarak hazırladığımız projelerle de farklı sebeplerle iş piyasası dışında kalmış olan kadınlarımızı iş hayatına kazandırıyoruz” dedi.

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli’den,  8 Mart Dünya Kadınlar Günü açıklaması
07 Mart 2022 Pazartesi 15:37

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. “Kadınların gücü, medeniyetin göstergesidir” diye Başkan Küpeli, “Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınların sosyal, ekonomik, siyasi ve kültürel alanlarda yaşama etkin katılımı toplumların, devletlerin ve milletlerin gücüne güç kattığı aşikardır. İstihdam alanında kadınlarımızın dinamik gücünü ekonomiye katkı haline dönüştürmek amacıyla başlatılan her çalışma, Türkiye’nin ekonomik büyümesi ve kalkınmasına büyük ivme katacağına olan inancımız tamdır. Ülkemizin dört bir yanında çalışan ve üreten kadınların sayısı hızla artarken Halen Eskişehir OSB’de her geçen yıl kadın çalışan giderek artmakta. Sanayimize güç katmaktadır. Kadınların ekonomik hayatta güçlenmesi onların Türk ekonomisi ve hedeflerine katkı sağlayacağı gibi şiddet, eğitim ve sosyal güvenlik gibi diğer sorunlarının çözümünde de etkili olacaktır” dedi.

KADINLARIMIZ MESLEK SAHİBİ OLACAK, YAŞAM KALİTELERİ ARTACAK

Başkan Küpeli, hazırladıkları “Üretim ve Beceri Odaklı Kadın Sosyal Gelişim Atölyesi” ile sosyoekonomik olarak dezavantajlı konumda olan ve farklı sebeplerle iş piyasası dışında kalmış olan kadınları iş hayatına kazandıracaklarını aktararak, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen, 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü olarak hazırladığımız 1 milyon 525 bin TL bütçeli “Üretim ve Beceri Odaklı Kadın Sosyal Gelişim Atölyesi” projesi hibe desteği almaya hak kazanmıştık. Bu proje ile toplumun dezavantajlı grupları arasında yer alan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden hizmet alan sosyal-ekonomik destek alan kadınların üretim sektörünü tanımalarını, eğitimlerle mesleki beceri kazanarak meslek sahibi olmalarını, istihdam edilebilirliklerini artırarak sosyal hayata katılımlarını hedeflemektedir. Kadınlar için üretim ve beceri odaklı malzeme işleme hizmeti verecek bir atölye kurulması amaçlanmaktadır. Üretim ve beceri odaklı sosyal gelişim atölyesinde hedef gruba teorik ve pratik işbaşı eğitimleri verildikten sonra kadın katılımcıların firmalarda istihdam edilmesi ve atölyede montaj, malzeme işleme hizmetlerinde çalışmaları amaçlanmaktadır.  Böylelikle kadınlarımızın gelir düzeyleri artmış ve yaşam kaliteleri yükselmiş olacaktır” ifadelerinde bulundu.

Başkan Küpeli son olarak “Ülkemizin kurtuluş mücadelesinde ve Cumhuriyetimizin kuruluşundaki destanlarının baş mimarlarından ve yapı taşlarından olan Türk Kadınının yeri ve önemi çok ayrıdır” diyerek, “Kadınlar değiştiğinde toplumlar değişecektir. Toplumlar değiştiğinde ülkeler değişecek, dünya değişecektir. Bu duygu ve düşüncelerle hayatımızın her alanında varlıklarıyla onurlandığımız, bizleri, eğiten ve yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.