Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, 230 personelle yangınla mücadeleye hazır

Eskişehir’de, 2021 yılında meydana gelen 9 orman yangınında, 12 hektarlık alan zarar gördü. Eskişehir Orman Bölge Müdürü Boz, 14 gözetleme kulesi ve 230 personel ile yangınla mücadeleye hazır olduklarını söyledi.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, 230 personelle yangınla mücadeleye hazır
27 Mayıs 2022 Cuma 16:40

Eskişehir Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu, Vali Yardımcısı Okan Leblebicier başkanlığına toplantı. Kocakır Orman Yangın Gözetleme Kulesi’nde gerçekleşen toplantıya kentteki 22 kurumdan yetkili katıldı.  Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Boz, toplantıda gerçekleştirdiği sunumda, kentteki orman varlığı, orman yangınları ile mücadele ve yangın sonrası tekrar yapılan ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi verdi.

"EN BAŞARILI ÜLKE TÜRKİYE"

Boz, geçtiğimiz yıl Eskişehir’de meydana gelen 9 orman yangınında 12 hektarlık alanın zarar gördüğünü belirti. Boz, geçen yıl Akdeniz’de yaşanan orman yangınlarına dikkat çekerek, Akdeniz kuşağında yer alan ülkeler arasında orman yangınlarıyla mücadelede en başarılı ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.  Orman yangınlarının yüzde 98’nin insan kaynaklı olduğuna işaret eden Boz, “Birinci önceliğimiz yangınların çıkmasını önlemek. İlimizde 14 gözetleme kulesi bulunuyor. Yeteri kadar araç, gereç ve 230 personelimiz ile yangınlarla mücadeleye hazırız. Bu sene ilk kez 2 binden fazla yangın gönüllüsüne de eğitim verdik. Kısa bir süre sonra Orman Genel Müdürlüğümüzce kiralanan birde söndürme helikopteri gelecek” dedi. 

Kocakır Orman Yangın Gözetleme Kulesi’nde ekipler tarafından temsili tatbikat düzenlendi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.