ESKİŞEHİR MEDYA AKADEMİ SERDAR TUNCER’İ AĞIRLADI

ESKİŞEHİR MEDYA AKADEMİ SERDAR TUNCER’İ AĞIRLADI
28 Aralık 2017 Perşembe 09:14

Eskişehir Medya Akademi, ‘Medya Buluşmaları’ konulu ilk toplantısında televizyon programcısı, yazar ve şair Serdar Tuncer’i ağırladı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya katılım yoğun oldu.

MEDYA TOPLUMA YÖN VERİYOR

Eskişehir Medya Akademi’nin Kurucusu Serhan Arıman, etkinlikte yaptığı konuşmasında, katılımcılara medya hakkında bilgi verdi. İçinde bulunduğumuz çağın bilişim çağı olduğunu söyleyen Arıman, medyanın hayatımızda önemli bir etkisi olduğunu ifade etti. Sosyal medya, görsel, işitsel ve yazılı medyanın dünyada, toplumlara yön veren en temel unsurlardan birisi olduğuna dikkat çekerek, medyanın iletişim ve haberleşme vasıtası olmak dışında algı oluşturma, algı yıkma, gündem belirleme, birey ve toplumları manipüle etme aracı haline geldiğini söyledi.

‘ARAP BAHARI’NI ÖRNEK GÖSTERDİ

Bölgede ve dünyada yaşanan büyük olayların medya yoluyla nasıl yönlendirilip, boyutlandırıldığının en açık örneğinin ‘Arap Baharı’ olduğunu ifade eden Arıman, edindikleri tecrübe ve tecrübeler neticesinde oluşturulmaya çalışılan doğru yönlendirmeler sayesinde bunların farkında olduklarını, bu farkındalığın en açık örneğinin ise 15 Temmuz olduğuna vurgu yaptı.

AKLIMIZ ALLAK BULLAK EDİLDİ

Gazete manşetleriyle hükümetlerin değiştiği, 3’üncü sayfa haberleri, magazin programları ve dizilerle aklı allak bullak edilen bir toplum haline getirildiğimizi söyleyen Arıman, “Televizyon programlarıyla, reklam kampanyalarıyla giyimimizden tutunda yeme içme alışkanlığımıza kadar, kullandığımız kelimelerden, siyasi tercihlerimize kadar yön verildiğine şahit olduk” dedi.

AMAÇ MEDYAYI DOĞRU KULLANMAK

Arıman, Eskişehir Medya Akademi olarak, ‘Medya Buluşmaları’ kapsamında atölye, saha çalışmaları ve çeşitli eğitim faaliyetleri düzenleyerek, bu alanın tüm mecralarını doğru kullanan gençler yetiştirmeyi, bu alanda faaliyet gösteren kurum ve şahısları doğru zeminde bir araya getirmeyi, her yaştan, her kesimden insana doğru bir bakış açısı kazandırmayı amaçladıklarını kaydetti.

Arıman’ın ardından sahneye çıkan Serdar Tuncer, aşk, tarih ve tasavvuf üzerine yaptığı sohbetini, kendine has yorumuyla okuduğu şiirler ile renklendirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.