Eskişehir Kent Konseyi’nden Cemevi’ne ziyaret

Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ve Genel Sekreter Ahmet Kapanoğlu, Eskişehir Kent Konseyi Genel Kurul Üyelerinden Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ali Ulu ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Derneği Başkanı Mahsuni Ilgın'ı ziyaret ederek Ankara'da Cemevlerine yönelik yapılan saldırıları kınadı.

Eskişehir Kent Konseyi’nden Cemevi’ne ziyaret
03 Ağustos 2022 Çarşamba 12:04

Ziyarette konuşan Başkan Akçasoy, Muharrem orucunun ilk gününde Ankara'daki  Türkmen Alevi Bektaş Vakfı Genel Merkezi, Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi'ne ve Alevi Derneklerine yapılan provokatif saldırıları şiddetle kınadığını söyledi. “Toplumsal uzlaşıya en çok ihtiyacımızın olduğu bu dönemde bütün Alevi kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diyen Akçasoy sözlerini şöyle sürdürdü: “ Hiçbir güç birliğimizi ve beraberliğimizi bozamayacak. Çünkü birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen her zihniyetin karşısında yan yana duracağız. Umarım failleri en ağır cezayı alır. Bugün Muharrem ayı nedeniyle düzenlediğiniz iftar yemeğinde paylaşılan her lokma iyiliği ve kardeşliği çoğaltsın. Muharrem orucu tutan canların lokmaları makbul, muratları hâsıl olsun. Niyet edilen tüm oruçların kabul olmasını dilerim.”

 Ulu ve Ilgın ise ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek, ‘Yalnız değiliz, biriz beraberiz’ dediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.