Eskişehir Kent Konseyi: Kedi-köpek maması lüks değil, yaşamsal ihtiyaç!

Eskişehir Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Ece Bilgin, yaptığı basın açıklamasında “kedi-köpek mamasının lüks değil zorunlu temel ihtiyaç maddeleri olduğunu, mamalara yüzde 18 KDV uygulamasını vicdanlı bulmadıklarını söyledi.

Eskişehir Kent Konseyi: Kedi-köpek maması lüks değil, yaşamsal ihtiyaç!
09 Aralık 2021 Perşembe 13:35

Eskişehir Kent Konseyinde yaptığı basın açıklamasında Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Ece Bilgin, döviz kurlarında yaşanan yükselişin ardından kedi-köpek mamalarına yüzde 30 ile yüzde 40’a varan oranlarda zam geldiğini belirterek, “bununla birlikte ülkemizde kedi-köpek mamasına uygulanan katma değer vergisi %18 oranında, yani KDV açısından en yüksek vergi segmentinde değerlendiriliyor. Sokaklarda yaşayan canlarımızın yediği mamaların “lüks” ürün kategorisinde sayılması ve gereklilik arz etmeyen ürünlerden bile çok daha yüksek vergi segmentinde yer alması sebebiyle biz hayvan severler, maddi olarak büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bizler daha çok canı besleyebilecekken, bir paket mamayı bile almakta zorluk yaşıyoruz. Zaten sokaklarda yaşayan canlarımız yeterince zor durumda, kış kapıda, kar soğukları eli kulağında. Hâlâ bunun lüks tüketim olarak görünmesi, sokakta yaşayan canlarımızın bakımlarını üstlenen, onların başına bir şey gelmesin diye koşturan, başına bir şey geldiği zaman da hayvani veterinere götüren gönüllü hayvan severlerimizin maddi olarak ciddi sıkıntı yaşamalarına neden olmaktadır. Çünkü sokaklardaki canlarımızı besleyen gönüllülerimiz bu mamaların paralarını dişinden tırnağından arttırıp ödemektedir. Bilhassa sokaktaki hayvanların "sağlıklı yaşam" hakkının sağlanabilmesi için kuru mama fiyatlarında uygulanan %18 KDV’nin kaldırılmasını talep ediyoruz. Yaşamsal ihtiyaç olan mamalara bu kadar yüksek vergi uygulamasını vicdanlı bulmuyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.