Eskişehir Kent Konseyi “Gönüllü Kütüphanesi” açıldı

Eskişehir Kent Konseyi’nin “Gönüllü Kütüphanesi’nin” açılışı Sıcak sulardaki hizmet binasında Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Genel Sekreter Ahmet Kapanoğlu ve ESPAT Çalışma Grubu üyelerinin katılımıyla Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi.

Eskişehir Kent Konseyi “Gönüllü Kütüphanesi” açıldı
25 Ekim 2021 Pazartesi 13:32

Eskişehir Kent KonseyiGönüllü Kütüphanesi”nin açılışında konuşan Başkan Nuray Akçasoy, “Kent Konseyi binamızı, şehrin tüm renklerini buluşturan, bir araya getiren bir kültür merkezi gibi tasavvur ettik. Eskişehir Kent Konseyi bünyesinde kurduğumuz ESPAT Çalışma Grubumuzun, yaşamak veya okumak için Özbekistan, Karaçay - Balkar, Kırgızistan, Türkmenistan, Rusya gibi ülkelerden kentimize gelerek,  artık Eskişehir’li olmuş genç, girişimci, nitelikli ve eğitimli gönüllülerimizin katkıları ile oluşturduğumuz ve güzel Eskişehir’imize kültürel anlamda katkıda bulunacak kütüphanemiz, dünyaca ünlü yerli ve yabancı yazarlarımızın tüm dillerdeki en seçkin eserleriyle donatılmıştır. Özellikle gençlerimiz ve Tüm Çalışma Gruplarımızdaki gönüllülerimiz, kütüphanemizde hakiki bir dost olan kitapla bağlarını güçlendirecekler. Dünya Edebiyatına ismini yazdırmış yerli ve yabancı yazarlarımızı, gölgesinden istifade edilmesi gereken bir ağaç, kitapları da o ağacın meyveleri olarak gören bir anlayış ile hareket ederek oluşturduğumuz kütüphanemiz şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Kütüphane açılışında söz alan ESPAT Çalışma Grubu Başkanı Veronica Aydın ise, “kendileri gibi yurtdışından okumak ya da yaşamak için Eskişehir’e gelenlerin şehre uyum sağlamalarını kolaylaştıracak bir çalışma olan ve bugün kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Kütüphanemizden Her Salı 09:30 - 11:30 saatleri arasında kitap ödünç alabilirsiniz” dedi. Eskişehir’in her insana, her kültüre uygun olduğunu ve kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini söyleyen Aydın “Bizler Eskişehir Kent Konseyi ESPAT Çalışma Grubu gönüllüleri olarak, sürekli sosyal medya sayfalarımızdaki takipçilerimize şehrin güzelliklerini göstererek Eskişehir’imizin uluslararası tanıtımına ve turizm hareketliliğine katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Bugün Kurulan Kütüphane ile bizlere kendi kültürümüzü yaşatma ve aktarma imkânını veren Eskişehir Kent Konseyi’ne teşekkür ederiz” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.