ESKİŞEHİR İTFAİYESİ TÜM CANLILAR İÇİN 7/24 GÖREV BAŞINDA

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı hizmet veren İtfaiye Teşkilatı, 2020 yılının ilk 6 ayı içerisinde birçok yangına başarıyla müdahale ederken, kurtardığı diğer canlar ve verdiği nitelikli eğitimlerle de vatandaşların takdirini topluyor.

ESKİŞEHİR İTFAİYESİ TÜM CANLILAR İÇİN  7/24 GÖREV BAŞINDA
15 Temmuz 2020 Çarşamba 14:24

1999 yılında Başkan Yılmaz Büyükerşen’in göreve gelmesiyle birlikte yenilemeye başladığı İtfaiye Teşkilatı her geçen gün araç filosunu güçlendirmeye ve personelini günümüz koşullarına uygun olarak eğitmeye devam ediyor. İtfaiye Teşkilatı 24 saat çalışma prensibiyle bir yandan gelen yangın ihbarlarına anında müdahale ederken, diğer yandan da vatandaşların yangınlara yönelik bilinçlendirilmesi amacıyla eğitim çalışmaları gerçekleştiriyor. Yalnızca halkın can ve mal güvenliği için değil kedi, köpek ve kuşlar başta olmak üzere birçok canlının kurtarma operasyonunu da başarıyla gerçekleştiren İtfaiye Teşkilatı, vatandaşlardan bu konuda da takdir topluyor.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak 2020 yılının ilk altı ayı içerisinde 500'e yakın yangına müdahale ettiklerini belirten yetkililer, “Başta kıymetli Eskişehirliler olmak üzere tüm canlılara yardım elimizi uzatmak için ekiplerimiz şehrin farklı noktalarındaki itfaiye merkezlerimizde 7 gün 24 saat hazır bekliyorlar. 110 üzerinden bizlere ulaşan vatandaşlarımızın yangın ve kurtarma konusundaki yardım talepleri ivedilikle değerlendirilerek en yakın itfaiye merkezimizden birimlerimizi harekete geçiriyoruz. Bu kapsamda bu yıl içinde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için 500'e yakın yangına müdahale ettik ve 600'e yakın kurtarma çalışması gerçekleştirdik” diyerek itfaiye 

personelinin iş yerleri ve kamu kuruluşlarında 150'ye yakın denetim gerçekleştirdiğini ifade etti.

“Yangınlara müdahale kadar önemli bir görevimiz de eğitim!”

İtfaiye teşkilatı olarak yangınlara müdahale kadar önemsedikleri başka bir görevleri olduğunu da ifade eden yetkililer, yangınların çıkmaması için halkın bilinçlendirilmesinin büyük önem taşıdığının altını çizdiler. Yetkililer “Bizim için en önemli konulardan birisi de halkımızın yangınlara yönelik bilinçlendirilmesi. Çünkü halkımız bu konuda ne kadar bilinçli olursa yangınların çıkması o kadar önlenebilir. Yangınların nedenleri, yangınlara karşı alınabilecek tedbirler ve yangın anında nasıl davranılması gerektiği konularında halkımızı bilinçlendirmek amacıyla eğitimler düzenliyoruz. Bu yıl başta öğrenciler olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında verdiğimiz 60'dan fazla eğitimde 10 binden fazla kişiye ulaştık ve 48 tatbikat ile bu vermiş olduğumuz eğitimleri uygulamalı olarak vatandaşlarımıza anlattık" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.