Eskişehir iş dünyası deprem için harekete geçti

Eskişehir iş dünyası deprem felaketinin yaralarını sarmak için seferber oldu. Yardım için harekete geçen Eskişehir Sanayi Odası, Eskişehir Ticaret Odası, Eskişehir Ticaret Borsası ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü “gün birlik olma günüdür” mesajı vererek, nakdi yardımlar için banka hesapları açtı.

Eskişehir iş dünyası deprem için harekete geçti
07 Şubat 2023 Salı 11:27

Eskişehir Sanayi Odası öncülüğünde başlatılan yardım kampanyası kapsamında 2 milyon TL’den fazla para yardımı, 1000 adet battaniye, 600 paket bebek bezi, 100 adet elektrikli ocak, 15 ısıtıcı,1,5 ton sıvı sabun, 250 gıda kolisi, 2 ton gıda malzemesi, 10 bin adet dezenfektan, 3000 bin adet kışlık üst giysi, 200 koli havlu kağıt, 500 adet kışlık ayakkabı toplandı.

Eskişehir Ticaret Borsası, 2000 adet battaniye satın alarak deprem bölgesine ulaştırdı. Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, yaptğı açıklamada, "Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve bölgedeki bir çok il ve İlçede can kaybına ve ağır hasara yolaçan deprem felâketinden etkilenen kardeşlerimizin acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere Borsamızın koordinasyonunda bir yardım kampanyası başlattık.İlk etapta ETB olarak 2000 adet çift kişilik battaniye satın alarak  bölgeye ulaştırmak üzere yola çıkardık. Ayrıca deprem bölgelerinde tüplü katalitik sobalara acil ihtiyaç var. Nakdi yardım yanısıra  yeni veya kullanılmış “Tüplü Katalitik Soba” ve benzeri aynî yardımlarda bulunmak isteyenler, bugün ve yarın Borsamıza teslim edebilirler. Kampanyaya katılım ve destekleriniz için banka bilgileri; Halk Bankası Sanayi Çarşısı Şubesi Hesap Adı: Ticaret Borsası Başkanlığı IBAN No:TR30 0001 2001 2300 0016 1000 65" dedi. 

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir  Küpeli'de yönetim kurulunu toplayarak deprem bölgesine ilk etapta 1 tır battaniye, ısıtıcı be gıda malzemesi gönderilmesi kararı aldı. Ayrıca nakdi yardım da bulunmak isteyenler için de yardım hesabı açıldı. 

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ise nakdi yardım yapmak isteyenlerin Esk.Tıc.Odası Egt.ve Sos.H.Vak isimli TR 08 0001 5001 5800 7285 0044 75 nolu IBAN hesabına bağış yapabileceğini söyledi. Güler, ayni yardım yapmak isteyenlerin de kullanılmamış olmak şartıyla yardım malzemelerini (battaniye, kışlık elbise, soba, bot, bebek bezi, kadın pedi, konserve, kuru gıda ve bakliyat) deprem bölgesine ulaştırmak üzere Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’ne teslim edebileceklerini bildirdi.

Aynı zamanda kentte toplanan yardımlara firmalardan da destek geldi. Kentte toplanan yardımların lojistiğini üstlenen Enton Beton, 3 adet tırını yardımların bölgeye ulaştırılması için tahsis etti. 

Öte yandan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi de 10 bin 80 adet 1,5 litre ve 10 bin 944 adet 0,5 litreden oluşan 1 tır Kalabak suyunu deprem bölgesine gönderdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.