Eskişehir'in kurtuluşu törenle kutlandı

Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü valilik meydanında gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Eskişehir'in kurtuluşu törenle kutlandı
02 Eylül 2021 Perşembe 14:35

Vilayet Meydanı'nda düzenlenen törene Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Nabi Avcı, Emine Nur Günay, CHP Eskişehir milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile çok sayıda kişi katıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "Tarih boyunca birçok büyük Türk zaferine ev sahipliği yapmış bu toprakların 30 Ağustos Zaferi'nin ardından iki gün sonra düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yılını kutluyoruz. Hepimize kutlu olsun. Kaderin bir tecellisi olarak, yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ile taçlanacak olan ulusal bağımsızlık savaşımızın tüm zaferleri de bu kadim topraklarda kazanılmıştır. Birinci ve İkinci İnönü Muharebeleri, Sakarya Meydan Muharebesi ve 30 Ağustos Meydan Muharebesi, Eskişehir'in de içinde bulunduğu Afyon, Kütahya ve Uşak bölgelerinde yaşanmıştır. Kütahya-Eskişehir Muharebeleri sonunda savaş taktiği olarak Eskişehir'in boşaltılıp kuzeydoğudan Ankara istikametine çekilmesiyle ikinci kez düşman işgaline uğrayan Eskişehir hattının geçilmesiyle halkta kısa bir tedirginlik yaşanmış olsa da ordumuz düşmanı Sakarya Savaşı'nda durdurup kıskaca alarak geri püskürtmeyi başarmıştır" dedi.

Hava Seyrüsefer Binbaşı Emren Savcı, Hava Kuvvetleri adına yaptığı konuşmada, “Eskişehir’imizin kurtuluşunun 99’uncu yıldönümünü kutladığımız bu günü, sonsuza dek dalgalanacak bayrağımızın gölgesinde, sevinç ve gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Bu anlamlı yıldönümü yüce Türk Milleti’ne ve özellikle Eskişehirlilere kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin şiir okuduğu törende, alana atlar ile gelen Asutay Kırımbey Atlı Spor Merkezi ve Karakeçili Akıncı Birliği üyeleri, Vali Ayyıldız’a Türk Bayrağı hediye etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.