Eskişehir için kritik projeden kötü haber

CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 8 Eylül 2020 tarihinde aldığı karar doğrultusunda, Sakarbaşı kaynaklarından Eskişehir’e su sağlanma projesindeki gecikmeye işaret ederek, “Bu haksızlığı kabul etmeyeceğiz” dedi.

Eskişehir için kritik projeden kötü haber
10 Haziran 2024 Pazartesi 16:35

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya sorular yönelten Arslan, 2020 Eylül ayında alınan karara rağmen, protokolün ancak 29 Kasım 2021’de DSİ Genel Müdürlüğü tarafından onaylandığı, projeye ait planlama raporu çalışmalarının 2024 yılı sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiği, planlama raporunun onayının ardından işin ihalesinin gerçekleştirileceği, Projenin yatırım maliyetinin 2024 yılı fiyatlarıyla yaklaşık 14 milyar TL olacağının öngörüldüğü bildirildi.

Arslan, kararın alınmasının üzerinden yaklaşık dört yıl geçmesine rağmen planlama raporunun dahi tamamlanmadığını vurgulayarak, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz ekonomik ve sosyal koşullar, tasarruf tedbirleri genelgesi kapsamında en az 3 yıl boyunca kamu yatırımlarının askıya alınacağı gibi unsurlar göz önüne alındığında, projenin başlama ve tamamlanma süresinin en az 5-10 yıl süreceğini belirtti.

Arslan, Eskişehir’e ve hemşehrilerine yapılan haksızlıkları kabul etmeyeceklerini ve şehrin su ihtiyacını karşılayacak bu projenin bir an önce hayata geçirilmesi için konunun takipçisi olacaklarını ifade etti. Arslan “Güzel Eskişehir’imize yapılan haksızlıkları kabul etmeyeceğiz ve bu projenin yaşama geçirilmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cafer KILINÇ - 2 ay önce
Vekilim,Sizden başkası ya yazma özürlü.
Vekil olarak öncülükte yapıyorsunuz.
Alkışlıyorum.