Eskişehir'i yasa boğdu

Dün gece kalbinin durması nedeniyle hastaneye kaldırılan Cüneyt Arkın (85) hayatını kaybetti. Arkın'ın ölümünün ardından Eskişehir yasa boğuldu. Siyaset ve iş dünyasından usta oyuncu için taziye paylaşımları art arda geldi. İşte o paylaşımlar...

Eskişehir'i yasa boğdu
28 Haziran 2022 Salı 12:39

Yılmaz Büyükerşen: Çocukluk arkadaşım, dostum ve sinema tarihimizin efsanesi sevgili Cüneyt Arkın'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Kazım Kurt: Türk Sinemasının büyük ismi, değerli hemşehrimiz, Eskişehir Odunpazarlı #CüneytArkın abimizi kaybettik. Çok üzgünüm. Allah rahmet eylesin. Ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun.

Ahmet Ataç: Türk sinemasının efsane aktörü, sanatçılığı ve karakteri ile her nesle örnek olmuş Eskişehirli hemşehrimiz #CüneytArkın'ı kaybettik. Acımız çok büyük. Hepimizin başı sağ olsun.

Celalettin Kesikbaş, Süha Özbay: Türk sinemasının en değerli isimlerinden, hemşehrimiz usta sanatçı Cüneyt Arkın'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır dileriz. Mekânı cennet olsun.

Cüneyt Arkım Kimdir:

Cüneyt Arkın 8 Eylül 1937 yılında Eskişehir’de dünyaya geldi. Gerçek adıyla Fahrettin Cüreklibatır’dır. Babası Kurtuluş Savaşı'na katılmış Hacı Yakup Cüreklibatur'dur.

Memleketi Eskişehir'de, yedek subay olarak askerliğini yaparken, Göksel Arsoy'un başrol oynadığı Şafak Bekçileri (1963) filminin çekimleri sırasında yönetmen Halit Refiğ'in dikkatini çekti. Askerliğini bitirdikten sonra Adana ve civarında doktorluk yaptı. 1963 yılında Artist dergisinin yarışmasında birinci oldu. Bir süre iş arayan Cüneyt Arkın, 1963'te Halit Refiğ'in teklifiyle sinema oyunculuğuna başladı ve 2 yıl içinde en az 30 Film çevirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.