“ESKİŞEHİR HAZIR”

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş ve Gazeteci Deniz Çağlar Fırat “Üreten Eskişehir” tanıtımını gerçekleştirdi. Covit-19 salgınıyla oluşturulan sosyal mesafe kuralları nedeniyle tanıtım Eskişehir Sanayi Odası’nın ESOHABER Youtube ve Facebook hesapları üzerinden yapıldı.

“ESKİŞEHİR HAZIR”
19 Mayıs 2020 Salı 16:35

Kesikbaş ve Fırat’ın ortak kaleme aldığı Üreten Eskişehir Vizyonu içerisinde “Eskişehir Hazır” isimli kitap canlı yayında kamuoyuna tanıtıldı.

            Tanıtımda bilgi veren ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Eskişehir ‘Üretime, Bilişime, Paylaşıma, Yatırıma, Geleceğe’ hazır. Bu düşünce ile kitabı kaleme aldık. Çünkü bu kentin bir ruhu var ve geleceğimizi düşünüyoruz. Her zaman öncü bir kent olduk. Ama bu kentin daha çok konuşmaya, tartışmaya ve üretmeye ihtiyacımız var. Bu kitap buna hizmet edecek” dedi.

            Kitabın çözüm noktasının Eskişehir’in kanat önderleri, kent halkı ve yaşamın için de olan herkes tarafından konuşularak yazılması gerektiğine dikkat çeken Kesikbaş, “İstenenler; hepimiz açısından aynı. Burada vazgeçilmez ideal, kentimizi sürdürülebilir büyüme açısından  küresel bir kent haline getirmek“ diye konuştu.

            Potansiyeli ortaya koyduk

Tanıtımda konuşan İktisatçı-Gazeteci Deniz Çağlar Fırat ise, Eskişehir’e yapılan en büyük yatırım şehrin potansiyelini anlatmak olduğunun altını çizdi. Fırat, “Şehirlimizin çok büyük bir potansiyeli var. Ekonomi dediğimiz zaman aklımıza sadece belirli göstergeler gelmemeli. Ekonomi yaşamın tüm aşanında ortaya çıkan bir etkileşimin sonudur. İşte biz bu çalışmada Eskişehir’in bu potansiyeli orta çıkarmaya çalıştık. Eskişehir Hazır kitabı baskı aşamasında yakında yayınlanacak” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.