Eskişehir eşeğinin 3’te 1’nin bulunmasına mı sevindi?

AK Parti bir kez sorunu çözeceklerini bildirmek için, bir kez de sorunu çözdüklerini iddia ederek teşekkür etmek için kamuoyu karşısına çıktı. BU basın toplantıları Hasan Polatkan Havalimanı ile ilgili iddiaların ardı arkası kesilmesine yetmedi. AK Parti nereye bakıyor, ne görüyor bilinmez ancak, Eskişehir kaybolan eşeğinin sadece 3’te birinin bulunduğuna inanıyor.

Eskişehir eşeğinin 3’te 1’nin bulunmasına mı sevindi?
04 Nisan 2022 Pazartesi 10:09

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü havayolu şirketlerine yazı gönderip ‘Zafer Havalimanı'na uçun’ dediği iddiaları sonrasında bir anda Eskişehir kamuoyunun ayağa kalkması üzerinden günler geçti. Bu süreçte AK Parti iki kez basının karşısına çıktı. İlk basın toplantısında, Hasan Polatkan Havalimanı sorununu çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdiler. Bu toplantı ile yüreklere su serpen AK Parti temsilcileri, 29 Mart Salı günü Ulaştırma Bakanı ile görüştü. 2 gün sonrasında ise yine basın karşısına geçerek isim isim sorunu çözenlere teşekkür ettiler. Bu toplantının üzerinden birkaç saat geçmesi ardından, şehirde ciddi iddialar dolaşmaya başladı: Hasan Polatakan Havalimanına sefer sayılarının azalmasından, bazı şirketlerin Hasan Polatka’a sefer düzenlemeyi bırakmasına kadar…

Çakırözer gündeme taşıdı

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, geçtiğimiz hafta Hasan Polatkan Havalimanına yapılması beklenen 8 uçuştan 6’sının Zafer Havalimanı’na kaydırıldığını ve Ulaştırma bakanlığının şirketlere Zafer Havalimanı’na uçun baskısını sürdürdüğünü dile getirdi.

Gazeteciler böyle gördü

Hasan Polatkan Havalimanı ile ilgili olarak Eskişehir Basını’da oldukça tepkili. Bugünkü Köşe yazısında Murat Taşkın bazı seferlerin Zafer Havalimanı’na kaydırılmasını eleştirerek, “İşte bunları duydukça insan ister istemez "Eskişehirlileri yine mi hayallerle avutup, yalanlarla kandırdılar" diye düşünüyor...
-"Ne yani? Zafer Havaalanı uçuşların üçte ikisini alırken Eskişehir üçün biriyle mi yetinecek?" diye soruyor kendi kendine!” dedi.

Anadolu Gazetesi’ndeki Köşe yazısında Soner Yüksel ise sorunun çözülmediğini sadece bir sus payı ile yetinildiğinin iddia edildiğini belirterek, “mevcut durum iddia edildiği gibi ise iktidar temsilcileri bizi açık ve net kandırmıştır.
Başaramamıştır...
Kaş yapayım derken göz çıkartmıştır.” dedi.

Üçüncü toplantı şart

AK Parti’nin İlk iki toplantı akıllardaki soru işaretlerini gidermek bir yana sadece kamuoyunda baş gösteren rahatsızlığın daha da artmasına neden oldu. Sorun tüm muğlaklığı ile olduğu yerde duruyor. Ve Eskişehirliler özellikle Emirdağlılar merak ediyor; Hasan Polatkan’ın kaderi ne olacak diye.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.