Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan: Eğitim sorunlarla başladı

Uzun bir aranın ardından yeniden yüz yüze eğitim başladı. Eskişehir’de çok sayıda okul temizlik işleri yapacak elemandan yoksun bir şekilde start verirken, Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, “Tüm yük idarecilerin omzuna bırakılmış durumda”

Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan: Eğitim sorunlarla başladı
06 Eylül 2021 Pazartesi 12:03

Pandemi nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitim yeniden başladı. Eskişehir’de pek çok okul başta temizlik işleri için gereken elemanın olmayışı nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşıyor.

Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, “Okulun ilk günü olması nedeniyle velilerin sosyal mesafe kuralına pek riayet etmediklerini gördük. Bunun yanı sıra okullara temizlik işleri için elemanı İŞ KUR veriyordu. Ancak Ekim ayına kadar bu elemanlar verilmeyecek. O zamana kadar temizlik işlerini kim yapacağı belli değil. Pek çok okulda öğretmen arkadaşlarımız temizlik işlerini yapıyor. Ancak bu sürdürülebilir bir durum değil. Öte yandan sınıfta eğitime ara verilmesi için en az 2 vakanın tespit edilmesi gerekiyor. Bu tespitlerin de nasıl yapılacağı belli değil. MEB’in yayınladığı pandemi rehberi yeterli açıklamaları içermiyor. Kafaların biraz karışık olduğunu gördüm. Tüm yük idarecilerin omzuna bırakılmış durumda” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.