Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Alkan: Sınavda görev alan personel endişeli

Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, hafta sonu gerçekleştirilen YKS sınavında korona taşıyıcısı olan 11 öğrencinin sınava alınacağının, sınavda görev alan personele son dakikada bildirildiğini belirterek, ÖSYM’ye acil açıklama yapma çağrısında bulundu.

Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Alkan: Sınavda görev alan personel endişeli
29 Haziran 2020 Pazartesi 14:53

Alkan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Fakültesi’nde Cumartesi ve Pazar günleri yapılan YKS’de başta öğretmenler olmak üzere görev alan personellere son dakikada covid 19 tanısı konan ve karantinada olan öğrencilerin olduğu söylendiğini belirterek,  “Aynı binada cumartesi günü 5 pozitif, 2 karantinada olan öğrenci, pazar günü ise 2 pozitif, 2 karantinada olan öğrenci sınava alınmıştır. Bu durumun sınavda görev alan personelden son dakikaya kadar saklanmasının bilimsel açıklaması yapılmalıdır” dedi.

ÖSYM’nin acilen Eskişehir’i bilgilendirmesini beklediklerini ifade eden Alkan şu soruları yöneltti.

“Sınavda görev alan ve kronik hastalığı bulunan arkadaşlarımıza neden önceden bilgi verilmedi?

ÖSYM bina sorumlusu dahil akademik personel önceden bu durumu öğrenip görevlerini iade etmiş midir?

Sınavda görev alan MEB personelinin sağlık güvenliği neden hiçe sayılmıştır.

Bu binada yeteri kadar sağlık önlemi alınmış mıdır?”

Alkan açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi: Sınavda görev alan arkadaşlarımız endişelidir. 50 yıllık merkezi sınav sistemi tecrübesi olan ülkemizde Eskişehir’de gerçekleşen bu olayın hiçbir açıklaması olamaz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gülhan ŞENER Selamet - 4 yıl önce
Yazıklar olsun,bu nasıl bir duyarsizliktir,sonucuna kimler katlanacak.Evet,acilen bir açıklama yapsınlar.