ESKİŞEHİR'E YILIN İLK KARI DÜŞTÜ

Eskişehir kent merkezine mevsimin ilk karı düştü. Bazı vatandaşlar Eskişehir'i zorlu bir kış döneminin beklediğini belirtirken, bazı vatandaşlar ise kar mevsiminin erken açıldığını dile getirdi.

ESKİŞEHİR'E YILIN İLK KARI DÜŞTÜ
21 Kasım 2017 Salı 16:54


Eskişehir'de, bahardan kalma günlerin sona ermesiyle kar da yüzünü göstermeye başladı. Dönem dönem hızlanan kar yağışı, tedbirsiz olarak dışarı çıkan vatandaşlara zor anlar yaşattı. Dün geceden itibaren yüksek kesimler ile bazı ilçelere yağan kar, öğleden sonra kent merkezine de düştü.


"Ağır bir kış olacak"


5 yıldır Türkiye'de yaşayan ve Eskişehir'in çok sert bir soğuğa sahip olduğunu dile getiren Azerbaycan vatandaşı Vahid Novahhed, "Burada çok kışlar ve soğuklar gördük. Bu sene karın yağmasından havaların soğuk olacağı belli. Çok ağır bir kışımız olacak. Geçen sene böyle bir kar yoktu. Eskişehir'in soğuğu çok. Geçen sene 6-7 ay soğuk yaşadık" ifadelerini kullandı.


Karlı havanın kendisini şaşırttığını belirten Ali İhsan Çolak ise, bu dönemin geçici olduğuna inandığını söyledi. Eskişehir'de soğuk havaların dönem dönem sertleşebildiğini aktaran Çolak, şunları kaydetti:
"Kar için daha erken bana göre. Şuan yağmur yağması lazım. Normalde aralığın sonuna ve ortasına doğru kar yağar. Eskişehir'in kışları 6 yıldan beri sabit. 6 yıl önce eksi 25'leri görmüştük. Onun haricinde sabit olmuştu. İç Anadolu Bölgesi böyle."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.