Eskişehir'deki yangın 24 saat sonra kontrol altına alındı

Eskişehir Seyitgazi İlçesi Oynaş Mahallesinde, tarla içerisinde bulunan balya makinesinden çıkan kıvılcım sebebiyle anız yangını olarak başlayan yangın hızla ormanlık alana sıçrayarak büyürken ekiplerin 24 saat süren müdahalesi sonuç verdi. Yangın kontrol altına alındı.

Eskişehir'deki yangın 24 saat sonra kontrol altına alındı
24 Ağustos 2023 Perşembe 12:02

İlk belirlemelere göre 300 hektar alanın etkilendiği yangında, 26 Arazöz, 7 Su İkmal Aracı, 5 Helikopter, 1 Uçak, 7 Dozer,4 Greyder,1 Kepçe, 300 personel ve 95 Yangın Gönüllüsü ile yangın 24 saat dolmadan kontrol altına alındı.

      Çevredeki Belediye ekipleri ve Kırka Boraks Madeni itfaiyesi ve iş makineleri söndürme çalışmalarına destek verdi. Helikopterler Yapıldak ve Büyükyayla göletlerinden su alırken, uçak Kütahya Zafer havalimanından dolum yaptı. Ankara, Kütahya, Konya, Isparta ve Afyonkarahisar illerinden arazöz ekipleri destek verdi.  Yangına gece boyunca kara ekiplerince müdahale edilerek enerjisi düşürüldü. Sabah günün aydınlanması ile birlikte hava araçları tekrar çalışmaya başladı. Riskli olan 2 bölgeye sorti yapan hava araçları sayesinde yangın bu sabah saat 11.30’da kontrol altına alındı. İlk paylaşımı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı twitter hesabından yaparak soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.. Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin, teknik ekibiyle birlikte yangının başından beri sahada bulunuyor. Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’da yangın yerine giderek çalışmalar hakkında bilgi alarak ekiplere kolaylıklar diledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.