Eskişehir'deki okullarda imamlar derslere giriyor!

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük arasında yapılan, imzalanan protokol kapsamında tüm okullara imamlar gönderilmeye başlandı. Eğitim Sen Şube Başkanı Alkan, uygulamanın kutuplaşmayı okullara taşıyacağını belirterek, valilik ve il milli eğitim müdürlüğünün protokolü iptal etmesi uyarısında bulundu

Eskişehir'deki okullarda imamlar derslere giriyor!
01 Haziran 2023 Perşembe 13:46

Eskişehir Valiliği onayı ile Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük arasında yapılan, Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında okullara imamlar gitmeye başladı.

Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, söz konusu işbirliğine tepki gösterdi. İmamların okullarda eğitim verebilecek yetkinlikte olmadığını ifade eden Alkan, “İmamlar okullarda öğrencilere ‘manevi değerler’ adı altında konferans verecekler, ders anlatacaklar. Nitekim bugün bir lisemize gelindi. Bu insanların pedagojik anlamda bilgileri yok. Özellikle inanç özgürlüğünü zedeleyecek söylemlere sahipler. Bunun devamı gelirse farklı bir noktaya gelinir. Eskişehir’in bunu kaldırması mümkün değil. Anaokulundaki çocuk, imamın söylediklerini nasıl anlasın? Cennet, cennet, başı açık, kapalı bu tip kavramlar okullara niye girsin?. Protokolün kapsamının muğlak olması dışında giden imamların söylemleri ile öğrencilere anlatılanları kabul etmek mümkün değildir. İnanç özgürlüğünü zedeleyen söylemler ile kutuplaşma okullara inmektedir. Bu protokole imza atan İl Milli Eğitim Müdürlüğünü, pedagojiden anlamayan kişileri nasıl okullara göndermektedir? Öğrencilerimizi kutuplaşmaya alet etmeyelim"

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 23 Mayıs 2023 tarihli yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Öğrencilere milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizin benimsetilmesi amacıyla Eskişehir İl Merkezi ve ilçelere bağlı tüm lise, ortaokul, ilkokul ve anaokulları ile il merkezi ve ilçelerde bulunan tüm cami ve Kur'an kurslarında uygulanacak şekilde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü arasında yapılan Eğitimde İş Birliği Protokolü 27/04/2023 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Bu itibarla; tüm cami ve Kur'an kurslarında uygulanacak programların İl Müftülüğü koordinesinde etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi hususunda; Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ugruk - 10 ay önce
papaz mı atasınlar okullara
Avatar
Ibrahim - 10 ay önce
Papaz gönderseler yada haham sesiniz çıkmaz müslüman bir ülkede yaşıyoruz karşı çıkanlar ülkeyi terk etmelidir