Eskişehir'de Valilik tarafından yasaklanan festival 9-12 Haziran'a ertelendi

Eskişehir Valiliği, 12-15 Mayıs tarihlerinde Teoman, Haluk Levent, Hayko Cepkin, Levent Yüksel ve Yeni Türkü gibi isimlerin katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan Anadolu Fest ismindeki müzik festivalinin hemen öncesinde ildeki toplu etkinlikleri 15 gün süreyle yasaklama kararı alınması ardından gündem olmuştu. Yaşananlar ardından Anadolu Fest sosyal medya hesabından festivalin 9/12 Haziran tarihlerine kaydırıldığı bildirildi.

Eskişehir'de Valilik tarafından yasaklanan festival 9-12 Haziran'a ertelendi
11 Mayıs 2022 Çarşamba 21:57

Valilik Pazartesi günü,10-24 Mayıs tarihleri arasındaki konser, şenlik ve festival de dahil olmak tüm etkinliklerin yasaklandığını duyurmuştu.

Yasağın gerekçesi olarak da, "huzur ortamı ile kamu düzeni ve kamu güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin, genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi" gösterilmişti.

Ertelendi

Anadolu fest Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Eskişehir Valilik makamının aldığı 15 günlük konser ve festival yasaklama kararına ilişkin yürütmeyi durdurma talebimiz, yine benzer sebeple reddedildi. Alınan bu kararla gerçekleşmesi planlanan Anadolu Fest organizasyonumuz iptal edilmiştir” ifadelerine yer verdi.

Festivalin 9-10-11-12 Haziran tarihlerinde gerçekleşeceğini belirten açıklamada “Festivalin yeni tarihlerinde alınan tüm biletler geçerlidir. Katılıma müsait olmayacak dinleyicilerimizin bilet iadeleri aldıkları kanaldan yapılacaktır” denildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.