Eskişehir'de sanal Eskart ve kredi/banka kartı ile temassız yolculuk döneminin başladı

Eskişehir’de her gün on binlerce vatandaşın tercih ettiği tramvaylar ve otobüslerde yeni bir dönem başladı. Sosyal medya hesaplarından sistemdeki yenilikleri duyuran Büyükşehir Belediyesi, 15 Kasım itibariyle toplu taşımada Sanal Eskart ve kredi/banka kartı ile temassız yolculuk döneminin başladığını duyurdu.

Eskişehir'de sanal Eskart ve kredi/banka kartı ile temassız yolculuk döneminin başladı
15 Kasım 2022 Salı 14:00

Büyükşehir Belediyesi tarafından Elektronik Ücret Toplama Sistemi’nin alt yapısı ve cihazları yenilenerek, sisteme teknolojideki gelişmeler dahil edildi. Yeni sistem ile birlikte erişilebilirlik daha kolay hale gelirken, 15 Kasım itibariyle yolcular fiziki karta ihtiyaç duymadan toplu taşımadan faydalanabilecek. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan ve detayları web sitesinde paylaşan Büyükşehir Belediyesi, yenilenen sistem kapsamında toplu taşımada tek kullanımlık QR Bilet, 2-3-4-5 Binişlik Biletler, Sanal Eskart ile QR Kod/NFC ve tüm bankaların temassız banka/kredi kartları ile yolculuk dönemi başladığını belirtti.

Yeni sistemin erişilebilirliği arttıracağını ve vatandaşların fiziksel anlamda bir merkeze veya bir yükleme noktasına ihtiyaç duymadan tüm işlemleri yapabileceğini belirten ESTRAM Genel Müdürü Hakan Murat Bayındır, ESTRAM Mobil üzerinden vizeleme ve bakiye yükleme işleminin de kolaylıkla yapılabildiğini ifade etti. Yenilikler hakkında bilgiler veren Bayındır “Vatandaşlarımızın beklentileri dahilinde uzun süredir üzerinde çalıştığımız yeni sistem dolayısıyla bizler de heyecanlıyız. Birçok yenilik getiren sistemin özellikle akıllı telefon kullanan vatandaşlarımızın toplu taşımadaki işlemlerini kolaylaştıracağını düşünüyoruz. Yeni sistem ile ilgili bilgi vermek gerekirse, öncelikle yolcularımız fiziki Eskart’a ihtiyaç duymadan kendi sanal kartlarını oluşturarak temassız seyahat edebilecekler. Güncellediğimiz ESTRAM Mobil uygulaması sayesinde QR Kod ile öde seçeneği ile validatörlerde çıkan kodlar telefonla okutularak veya NFC özelliği aktif telefonlarda hiç buna bile ihtiyaç duymadan yalnızca telefonu validatöre okutarak geçişe izin veriliyor. Buna ilave olarak birçok vatandaşımızın kullanacağını düşündüğümüz diğer bir yenilik ise kredi ve banka kartı ile yolculuk. Özellikle pandemi sürecinde hayatımıza adapte olan temassız kredi ve banka kartlarını da toplu taşımada bu sistem sayesinde kullanabileceğiz. Vatandaşlarımız fiziksel Eskart’a veya mobil uygulamamıza ihtiyaç duymadan da temassız kartını validatöre okutarak toplu taşımadan faydalanabilecek” dedi. Sistem sayesinde vizeleme ve bakiye yükleme işleminin de ESTRAM Mobil üzerinden yapılabildiğini belirten Bayındır, yeni sistemin kent içi toplu taşımacılığa büyük kolaylık sağlayacağına inandığını ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.