Eskişehir'de sağnak yağış devam edecek

Eskişehir’de dün metrekareye düşen ve bazı bölgelerde 50 kilogram olarak ölçülen yağmur ile son yılların en yüksek verileri kaydedildi. Yağışların bugün öğleden sonra da devam etmesi bekleniyor

Eskişehir'de sağnak yağış devam edecek
22 Haziran 2021 Salı 13:01

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Eskişehir’de etkisini gösteren sağanak yağış son yılların en yüksek verilerinin kaydedilmesine sebep oldu. Eskişehir bölge genelinde metrekareye ortalama 30 kilogram yağmur düştü. Ankara çevre yolu üzerinde bulunan Teksan Sanayi Sitesi ve çevresine ise düşen yağmur miktarı 50 kilogram olarak ölçüldü. Geçtiğimiz yıllar baz alındığında Haziran ayında metrekareye ortalama 44.1 kilogram yağış düşerken, ay sonu gelmeden bu rakam çoktan geçildi. Ay bitimine 8 gün kala metrekareye 69.8 kilogram yağış düşmüş oldu.

YENİ UYARI

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü, günlerdir yağan sağanak yağışın etkisi altında kalan Eskişehir'de yağışların en az bir gün daha devam edeceği uyarısı yaptı.
Edinilen bilgiye göre Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik'in yer aldığı bölge genelinde parçalı, çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Eskişehir ve Kütahya geneli ile Bilecik'in doğu kesimlerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, rüzgarın kuzey ve batı, zaman zaman güney yönlerden orta kuvvette edeceği tahmin ediliyor.
Vatandaşlar, öğle saatlerinden itibaren etkili olacak yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağıştan dolayı; sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.