Eskişehir'de ipek yeniden hayat buluyor

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in büyük önem verdiği İpekböceği Yetiştiriciliği Projesi’nin devamı olarak tasarlanan Midas İpek Evi’nde eğitim alan ve eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin ürettiği el emeği dokuma ürünler, 21 Temmuz Cuma gününden itibaren satışa çıkıyor.

Eskişehir'de ipek yeniden hayat buluyor
21 Temmuz 2023 Cuma 10:46

Çin'den başlayarak Akdeniz ve Anadolu üzerinden Avrupa' ya uzanan tarihi İpek Yolu’nun Anadolu’daki en önemli duraklarından olan Eskişehir’de, Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kalkınma projelerinden biri olan ve yüz binlerce dut fidanı ile üreticilere destek olarak 2017 yılında başlattığı İpekböceği Yetiştiriciliği Projesi yeni bir aşamaya geçiyor.

Projenin devamı olarak tasarlanan Midas İpek Evi’nde, çiftçilerin yetiştirdiği kozalardan elde edilen ipek iplikler işlendi ve üretim yapılarak satışa hazır hale getirildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ESMEK bünyesinde 2020 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı ve İpekli Dokuma Sanatçısı Kasım Uzunöz danışmanlığında yürütülen projede 9 adet ahşap tezgâhta kursiyerler eğitim alarak üretim aşamasına geçtiler.

Tarihi Odunpazarı bölgesi ESMEK Turistik El Sanatları Merkezi'ndeki İpek Evi Dokuma Kursu’nu tamamlayan ve bu alanda çalışmak isteyen kursiyerler ile üretim yapan Midas İpek Evi’nde, %100 ipek şal, %100 ipek fular, %50 ipek-%50 pamuk şal, %50 ipek-%50 pamuk ecoprint fular, %100 pamuk şal, %50 ipek-%50 pamuk peştemal, %100 pamuk peştemal, %

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.