Eskişehir'de dayanışma devam ediyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin, “Şehir Paylaşmaktır” adıyla devam ettirdiği dayanışma hareketi, yardımseverler ile ihtiyaç sahiplerini buluşturmaya devam ediyor.

Eskişehir'de dayanışma devam ediyor
12 Nisan 2022 Salı 15:25

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin ekonomik kriz sebebiyle zor günlerden geçen vatandaşlarla, onlara destek olmak isteyenleri buluşturduğu “Şehir Paylaşmaktır” uygulaması Ramazan ayında da “Ramazan Paylaşmaktır” adıyla dayanışma ruhuna güç vermeye devam ediyor.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan Büyükşehir Belediyesi, beraberliğin ve dayanışmanın ön plana çıktığı Ramazan ayında vatandaşların yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak, iyilik hareketinin büyümesine aracı oluyor.

Daha önce de mahallelerde ihtiyaç sahiplerine muhtarlıklar aracılığı ile ulaşan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, dağıtımlarını Akarbaşı, Yenibağlar, Eskibağlar ve Vişnelik Mahalleleri ile sürdürdü. Paketler muhtarlıklara ekipler tarafından teslim edildi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, destek uygulamasına katılmak isteyen vatandaşların market.eskisehir.bel.tr web sitesinden erzak kolisi satın alabileceğini ifade ettiler.

İhtiyaç sahiplerinin tespitinde mahalle muhtarlarıyla iş birliği yapan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, erzak kolilerinde yer alan ürünleri kooperatiflerden satın alarak, yerel üretim yapan kooperatiflere de destek oluyor. Kazan-kazan mantığı ile yapılan uygulama ile hayırseverler, ihtiyaç sahipleri, muhtarlıklar, kooperatifler ve Büyükşehir Belediyesi iyilik ağının içinde yer alarak önemli bir sosyal çalışmaya da imza atıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.