Eskişehir'de bütçe protestosu

KESK Şubeler Platformu üyeleri Adalar'da bir araya gelerek yeni görüşülmeye başlayacak bütçeyi protesto etti.

Eskişehir'de bütçe protestosu
28 Ekim 2021 Perşembe 10:01

SES Şube Başkanı Birtürk Özkavak şunları söyledi; "Kamu emekçileri, işçiler ve dar gelirliler olmak üzere tüm halkın geleceğini yakından ilgilendiren bütçe yasa teklifinin görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda önümüzdeki günlerde başlayacak. Bu bütçe bir avuç rantiyecinin ve mutlu azınlığın bütçesidir. Bu bütçede geçmiş bütçelerle olduğu gibi yoksullar, emekçiler, emekliler ve kamu çalışanları yok sayılmaktadır. Öncelikle mevcut iktidar koalisyonunun tüm suni gündem yaratma çabalarına, kutuplaştırma politikalarına rağmen bugün emekçilerin ve halkın temel gündemi artmaya devam eden işsizliktir. Çarşıda pazarda yaşanan hayat pahalılığıdır. Yoksulluktur. Bugün milyonların temel gündemi iğneden ipliğe her şeye devam eden zam yağmurudur. Bugün milyonlarca emekçinin temel gündemi TL’nin döviz karşında değer kaybı ile gelirinin, ücretinin, maaşının her geçen gün mum gibi erimesidir.  Bu koşullarda kapıya dayanan kışı nasıl geçireceğidir. Değerli Basın Emekçileri bugün milyonlar açlığa, sefalete sürüklenmektedir. Enflasyon her geçen gün artmaktadır. 10 günde sadece akaryakıt başta olmak üzere, tüketim mallarına gelen zamlar enflasyonu körüklemiştir.

GE-Çİ-NE-Mİ-YO-RUZ!

TÜİK verilerine göre bile sadece son bir yılda yumurta ve domates %70, tavuk eti %69, patates %58, ayçiçeği yağı %52, mercimek ve margarin %50, nohut %42, süt-peynir-yoğurt %35, ekmek %28, dana eti 25 zamlandığını belirten Özkavak, “Kamu emekçilerini masada satan sarı sendika MEMUR SEN ve son dakikaya kadar beraber hareket ettiği KAMU SEN Yöneticileri, siz mutlu olabilirsiniz ama bizler mutlu değiliz. Siz cebinizi doldururken, kamu emekçileri bu kışı nasıl geçireceğiz diye kara kara düşünmektedir. Bütçe halkçı bir bütçe değildir! Bunun yerine bizim cebimizden alıp işverenlere-patronlara, yandaş müteahhitlere teşvik, prim desteği , ‘hazine garantisi’, faiz olarak aktarmayı,  savunma ve güvenlik adı ile savaş harcamalarını artırmayı temel alan bu bütçeyi kabul etmiyoruz!" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.