Eskişehir'de 15 Temmuz

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Vilayet Meydanı’nda anma töreni düzenlendi.

Eskişehir'de 15 Temmuz
15 Temmuz 2022 Cuma 22:30

MEHTER GÖSTERİSİ COŞTURDU

Vilayet Meydanı’na gelen binlerce vatandaş, tören öncesi çalan marşlarla ve türkülerle ellerindeki Türk bayraklarını salladı. Törende ilk olarak mehter takımı tarafından gösteri gerçekleştirildi. Tören daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Ardından hayatını kaybeden şehit vatandaşlar için Kur-an’ı Kerim tilaveti okundu.

KALBİNDEN HANÇERLENDİ

Törende konuşma yapan ve hain darbe girişimini unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını söyleyen İsmail Candemir, “Demokrasiye pranga vurulmak istenmiş. Türk milleti kalbinden hançerlenmiştir. Hain terör örgütü mensupları Türk milletine ölüm saçmışladır. Hiçbir inanmışlık karşısında bu hainler duramaz. Bu milli birlik Türk milletinin karakteri ve vicdanıyla vuku bulmuştur. Söz konusu vatan olduğunda Türk milleti için gerisi teferruattır” diye konuştu.

ÖZGÜRLÜĞÜNDEN VAZGEÇMEDİLER

Asker kıyafeti giren teröristlerin seçimle başa gelmiş meşru hükümeti devirmeye çalıştığını fakat başarılı olamadığını söyleyen Zihni Çalışkan, “Türkiye’nin son 65 yılı çeşitli darbe ve muhtıralarla geçmiştir. Seçimle başa gelemeyenler küresel güçlerden güç alarak demokrasi tarihimize çok büyük yaralar açmışlardır. Asker kıyafeti giymiş bir kısım terörist yönetimi ele geçirmek için darbe teşebbüsünde bulunmuşlardır. Vatandaşımızla ve devletine bağlı asker ve polisiyle demokrasi zaferi kazanılmıştır. Devleti ele geçirmeye çalışan FETÖ’cü hainlerin yaptıkları karşında milletimiz çocuklarından vazgeçmiş, özgürlüğünden vazgeçmemişlerdir” şeklinde konuştu.

BİRLİK BERABERLİK GELİŞTİ

Türk milletinin bekası ve istikbali için Cumhur İttifakı’nın önemli bir görev üstlendiğini belirten Metin Nurullah Sazak, “Yenikapı ruhuyla birlik beraberlik ruhu geliştirilmiş. Cumhur ittifakı Türkiye’nin kalkınması ve bakası için görev üstlenmiştir. Bu birlik, devletin ebedi müddet varlığı Kızıl Elma lüksünün teminatıdır. Türk milleti bir daha bunlara imkân vermeyecektir. Egemenlik kayıtsız, şartsız Türk milletinindir. Tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

TARİHTEN DERSLER ÇIKARMALIYIZ

Konuşmasını yapmak için sahneye çıkan Vali Ayyıldız’a milli sporcular tarafından sancak bayrağı teslim edildi. Sancak bayrağını öpüp alnına koyan Vali Ayyıldız, daha sonra konuşmasını yaptı. Devletin her zaman şehit yakınlarının ve gazilerinin yanında olduğunu söyleyen Erol Ayyıldız, “Milletin emanetini taşıyan bizlerin tarihten ders alarak istikbalimizi inşa etmemiz gerekiyor. Çanakkale Savaşı başta olmak üzere, Sakarya’yı, Dumlupınar’ı, şanlı zaferlerimizi ve son olarak 15 Temmuz’un ardındaki ruhu iyi anlamalı, aziz vatanımızın ne kadar kıymetli olduğunun da farkında olmalıyız. Bu anlayışı da nesilden nesile aktarmalıyız” dedi.

SU UYUR DÜŞMAN UYUMAZ

15 Temmuz’un meşru hükümeti değiştirmenin ötesinde bir işgal girişimi olduğunu belirten Nabi Avcı, hain darbe girişiminde bulunanların dış güçlerden, küresel güçlerden güç aldığını söyledi. Darbe girişiminin yabancı merkezlerde planladığına dikkat çeken Avcı, “O işbirlikçiler bu 15 Temmuz hezimetini sineye çekecekler diye düşünmeyiniz. Özellikle genç kardeşlerime bilhassa hatırlatmak istiyorum. Su uyur, düşman uyumaz. Onun için çok uyanık olmak ve tarihimizi çok iyi bilmek gerekiyor” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI’NIN KONUŞMASI İZLENDİ

Avcı’nın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da yaptığı konuşma Vilayet Meydanı’nda bulunan sinevizyonlardan izlendi. Gece yarısından sonra tüm camilerde salalar okundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.