Eskişehir'de 1 Mayıs İşçi Bayramı coşkuyla kutlandı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Eskişehir’de emekçiler alana çıktı. Eskişehir’de kutlamanın adresi Cumhuriyet Meydanı oldu.

Eskişehir'de 1 Mayıs İşçi Bayramı coşkuyla kutlandı
01 Mayıs 2023 Pazartesi 16:29

TÜRK İŞ, DİSK, KESK, TMMOB ve EBTO’nun çağrısıyla Ulus Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaş, Hat Boyu Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalara Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile milletvekili adayları da katıldı. 

1 Mayıs’ta gündem yaşanan ekonomik kriz ve 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerdi. Alanda emekçilerin değişim talebi öne çıktı.

Türk-İş’e bağlı Tez Koop İş Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Yılmaz, mitingde yaptığı konuşmasında, ücretli çalışanların geçim ve yaşam şartlarının her geçen gün zorlaştığına dikkat çekti. Yılmaz konuşmasında şunları söyledi: “Asgari Ücret artışları enflasyon karşısında kısa bir sürede etkisini kaybetmekte, yapılmak durumunda kalınan artış toplumun ağırlıklı bölümünün gelirini asgari ücret seviyesinde yoğunlaştırmaktadır. Kamuda taşeron sorunu devam etmektedir. İnsani bir talep olan nakil hakkı konusunda halen bir adım atılmış değildir. Kayıt dışı istihdam sorunu ağırlığını sürdürmektedir. Sendikal örgütlenmenin önündeki engeller, mevzuattan kaynaklanan sınırlamalar, uygulamada karşılaşılan sorunlar devam etmektedir.”

DİSK Eskişehir Bölge Temsilcisi Zeynep Kaya ise, başkanlık sistemini eleştirerek, son dört yılda işsizler ordusuna 5,5 milyon yeni işsizsin daha eklendiğini belirterek, “Hak aramayı, sendikalı olmayı, grev yapmayı engellediler; üstelik bu yaptıklarıyla övündüler. Ama yine de başaramadılar. Eşitlik, özgürlük, adalet, barış, kardeşlik, eşit yurttaşlık isteyen, hakları için mücadele eden işçileri, kamu emekçilerini, emeklileri, kadınları, gençleri teslim alamadılar” ifadelerini kullandı.

Kutlamalarda, Tepebaşı Belediyesi temizlik personelinin oluşturduğu Eko Şov ile Barışa Ezgiler Grubu şarkılarıyla sahne aldı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.