ESKİŞEHİR CİNSİYET EŞİTLİĞİ İZLEME PROJESİNDE PİLOT ŞEHİR OLDU

2017-2019 yılları arasında katılımcı demokrasinin güçlendirilmesi amacıyla 7 ilde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin İncelenmesi Projesi’ni uygulayan Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği (CEİD), bu projenin 2020-2022 yılları arasında Eskişehir’de yerel yönetimler ile birlikte gerçekleştirilmesi kararını aldı. Konuyla ilgili çevrimiçi toplantıda bir araya gelen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, merkez üç belediyenin bürokratları ve dernek yetkilileri ortaklaşa gerçekleştirilecek çalışmalar üzerine fikir alışverişinde bulundu.

ESKİŞEHİR  CİNSİYET EŞİTLİĞİ İZLEME PROJESİNDE  PİLOT ŞEHİR OLDU
26 Kasım 2020 Perşembe 14:51

Kadınlara özel verilen hizmetler ve kadına şiddet konusunda gerçekleştirdiği çalışmalar ile Türkiye’de örnek kentlerden biri olan Eskişehir, Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği’nin 2020-2022 yılları arasında gerçekleştireceği Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin İncelenmesi Projesinde pilot şehir oldu. Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi ile birlikte projeyi gerçekleştirecek olan CİED, düzenlediği çevrimiçi toplantıda belediye başkanları ve yetkililerini bilgilendirdi. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri Ayşe Ünlüce katılırken, belediye olarak gerçekleştirdikleri cinsiyet temelli çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kadına şiddet konusunda çok hassas olduklarını ve kadınları güçlendirmek için ücretsiz hizmetleri pandemi sürecinde online olarak verdiklerini belirten Ünlüce, kadına yönelik şiddetin toplumun kanayan bir yarası olduğunu belirterek bu konuda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak önemli çalışmalara imza attıklarını ifade etti.

CİED’in Eskişehir’i pilot şehir olarak belirlemesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Ünlüce, yerel yönetimler olarak bu konuda tüm sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket etmeye hazır olduklarını dile getirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.