Eskişehir CHP’de adaylar kimler olacak

Eskişehir CHP’de adaylar kimler olacak
29 Mart 2023 Çarşamba 10:26

CHP Eskişehir’de sadece konuşabilenleri listeye yazsa 6 kişilik listeyi zor doldurur zannediyorum.

Her parti için aday belirlemek oldukça zor. Ancak söz konusu CHP olduğu zaman işler biraz daha içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Nedenleri başka bir yazının konusu. Bu yazının konusu CHP’ye aday belirlemede bir yol tavsiyesinden ibaret.  

CHP 29 aday adayını dün düzenlenen organizasyon ile görücüye çıkardı.

 Her bir konuşmacıyı can kulağı ile dinlemeye çalıştım.

Ama bazı konuşmacıları dinlemekte inanın bana çok zorlandım.

Bu zorlanma hali, dinlemek konusunda usta olmayışımdan kaynaklı olduğu kadar, bazı konuşmacıların da   konuşabilme yeteneğinden mahrum oluşundan kaynaklıydı zannediyorum.

Konuşmak dediysem, derdini anlatmaktan bahsetmiyorum elbette. Kendini dinletebilmekten, kendisini dinlemeye ikna etmekten söz ediyorum.

İyi bir siyasi figürün en önemli özelliği nedir derseniz,  bana kalırsa karşındaki ikna etmek.

Ve yine bana kalırsa iknanın en önemli merhalesi konuşmak.

Konuşmak dediysem kelime dağarcığının fazlalığından, söylediklerini teorik bir zemine oturtmaktan yahut mantık çerçevesini iyi belirlemek gibi derin mevzulardan söz etmiyorum.

Bir çiftçinin 40 yıllık ziraat mühendisinden daha iyi toprağı anlatması gibi. Sadece toprağı bilmek değil, aynı zamanda o toprak ile bir yaşanmışlığının, bir derdinin olduğunun sözcüklere cümlelere yansıması gibi…

Hasılı, dünkü aday adayı tanıtımında gördüğüm şuydu; CHP sadece konuşabilen aday adaylarını aday sıralamasına yazsa altı kişilik listeyi bile zor doldurur gibi bir hisse kapıldım.

Bu da CHP’nin aday belirleme konusunda elini oldukça rahatlatır zannediyorum.

 Yanlış anlaşılmasın hangi partiden olursa olsun her bir aday adayının yoğun emek ve vakit ayırarak giriştikleri mücadeleye büyük bir saygı duyuyorum. Fakat anlatmak istediğim çok başka… Bazen yetenek bazen yaşanmışlıklar, bazen insanın biriktirdikleri, bazen görüp geçirdikleri, bazen yılların mücadelesi, bazen toplum ile kurulan sıkı bağlar, bazen aldığı eğitim.

Her neyse… Bazı insanlarda konuşma, bir dert anlatmaktan daha ziyade bir ikna aracına dönüşüyor. Bu bir yetenek. Herkeste olması halinde yetenek olmazdı zaten…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SERVET Aksoy - 1 yıl önce
BU toplanma nedeni adı üzerinde. Kendini tanıtma zaten 3 dakika gibi bir zaman verildi bazı aday adaylar sınırı çok aştı ve diyer arkadaşın hakkını yedi zannederim. Burada adını zaten anos ediliyor .Ne eğitimi aldı en önemli tarafı idi.Birde yaş önemli Soner bey medeni cesaret istiyor o konuşma zaman içinde kendini geliştiriyor kolay değil selam sevgi.