Eskişehir cadde ve sokaklarında yarı maraton heyecanı yaşandı

Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılına özel olarak gerçekleştirilen, “3. Eskişehir Kurtuluş Yarı Maratonu ve Spor Festivali” yarı maraton koşusu ile tamamlandı. Binlerce sporcunun yarıştığı koşuda sporcular, kurtuluşun 100. yılına koşmanın mutluluğunu yaşadı.

Eskişehir cadde ve sokaklarında yarı maraton heyecanı yaşandı
27 Ağustos 2022 Cumartesi 15:28

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu ve İkiyirmiüç Event Organizasyon işbirliğiyle “Kurtuluşun 100.yılı için koşuyoruz” sloganı ile düzenlenen, “3. Eskişehir Kurtuluş Yarı Maratonu ve Spor Festivali”, spor etkinlikleri ve yarışlar ile kurtuluşun 100. yıl coşkusunu yaşattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da desteklediği organizasyonda ilk gün Spor Festivali yapılırken, ikinci gün ise 3. Eskişehir Kurtuluş Yarı Maratonu büyük heyecana sahne oldu.

Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda 3 bini aşkın sporcunun katıldığı yarışın startını Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve protokol üyeleri verdi.

Startı verilen 3. Eskişehir Yarı Maratonu’nda 21 kilometre ve 10 kilometre yarışları yapıldı. Ayrıca park içerisinde belirlenen güzergahta Çocuk Koşusu da gerçekleştirildi. Renkli yarış sonrası çocuklara anı madalyası ve çeşitli hediyeler verildi.

Eskişehir kent merkezinde başta tarihi Odunpazarı bölgesi olmak üzere şehrin cadde ve sokaklarının güzelliklerini ortaya çıkaran yarışlar sırasında vatandaşlar da alkışlarla sporculara destek verdi. Sporseverler telefon ve fotoğraf makinaları ile bu anı ölümsüzleştirdiler.

Şehrin sokaklarında zirveye çıkan maraton heyecanı, Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda tamamlandı. 21K ve 10K yarışlarında derece yapan sporculara para ödülünün yanı sıra çeşitli ödüller verildi.

Büyük heyecana sahne olan yarışın ödül törenine Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Kaplan, ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Ali Çeliksoy, organizasyon görevlileri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Başkan Büyükerşen, “Eskişehir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılına özel düzenlediğimiz 3. Eskişehir Kurtuluş Yarı Maratonu ve Spor Festivali’ne katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Tabi burada kaybeden yok, hepiniz birincisiniz. Sizleri ağırlamaktan, Eskişehir’de görmekten dolayı çok mutluyum. Gelecek yıllarda ulusal ve uluslar arası alanda Eskişehir Yarı Maratonunun yer alacağından hiç şüphem yok. Eskişehir bir spor şehri. Tekrar tüm yarışmacıları kutluyor, gelecek yıl tekrar birlikte olmayı diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara ödülleri Başkan Büyükerşen ve protokol üyeleri tarafından verildi.

3. Eskişehir Kurtuluş Yarı Maratonu’nda 10K koşusunda sonuçlar şu şekilde oluştu: “Erkekler 1- Ali Şimşek, 2-Kerem Yetişir, 3-Ömer Faruk Uğurlu.”

Kadınlar: 1-Demet Mutlu, 2-Ekaterina Troshanova, 3-Burcu Aktaş.

21K koşusu sonuçları: “Erkekler 1-Fetene Alemu Regasa, 2-Ahmet Alkanoğlu, 3-Üzeyir Söylemez.

Kadınlar 1-Fatma Arık, 2-Nuray Bulut Göktepe, 3-Zeynep Burcu Akbaba.

10K paralimpik yarışı sonuçları: “1- Önder Karakulah, 2- İbrahim Karasakal, 3- Osman Yekta.”

Şirketler Koşusu yarışı sonuçları: “1- Tüpraş, 2- TEI Koşu Kulübü, 3- Enerjisa, 4- PRF Arge, 5-Arçelik, 6-Yapı Kredi, 7- Türkiye Finans Koşu Kulubü, 8- S-Run Crew, 9-BSH, 10-Nuriş Teknoloji, 11-Düzey Koşu Grubu, 12-Martur Fompak International, 13- Best Runners, 14- TY Runners.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.